01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Program Stop Graffiti přináší viditelný efekt

Praha 6. Bilance antisprejerového programu Prahy 6 Stop Graffiti za rok 2004, který se týká nejen domů obecních, ale i družstevních či soukromých, ukazuje, že klesá počet objektů, které je třeba od graffiti čistit (viz rámeček). "Nejde pouze o úsporu...

 Praha 6. Bilance antisprejerového programu Prahy 6 Stop Graffiti za rok 2004, který se týká nejen domů obecních, ale i družstevních či soukromých, ukazuje, že klesá počet objektů, které je třeba od graffiti čistit (viz rámeček).

"Nejde pouze o úsporu peněz za čištění domů a antisprejerové nátěry. Důležitý je zejména fakt, že pro sprejery přestávají být objekty v Praze 6 zajímavými cíli, neboť graffiti jsou ihned odstraňovány, a to je dobře," vysvětlil přínos programu starosta Městské části Praha 6 Tomáš Chalupa. Jelikož Praha 6 má uzavřenu s pojišťovnou smlouvu na odstraňování sprejerských výtvorů, bylo v roce 2004 k pojistnému plnění předáno 31 objektů (základní školy a pomníky) s požadovanou částkou plnění téměř 160 tisíc Kč, kterou pojišťovna následně proplatila. Zároveň městská část získala od Magistrátu hl. m. Prahy grant z programu Prevence kriminality 2004 ve výši 250 tisíc Kč, který použila na odstranění sprejerských výtvorů z garáží a volnočasového areálu ve dvou významných lokalitách.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down