01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kontejnerová přeprava má budoucnost

Vývoj naznačuje, že v horizontu příštích deseti let dosáhne kontejnerová přeprava a využití nástavby nosič kontejnerů ve spojení s podvozky výrobců všech značek dalšího rozvoje a využití. Tento systém lze označit za vysoce efektivní. Jedním vozem lze obsáhnout větší množství kontejnerů, čímž se...

Vývoj naznačuje, že v horizontu příštích deseti let dosáhne kontejnerová přeprava a využití nástavby nosič kontejnerů ve spojení s podvozky výrobců všech značek dalšího rozvoje a využití. Tento systém lze označit za vysoce efektivní. Jedním vozem lze obsáhnout větší množství kontejnerů, čímž se snižují náklady na potřebu více vozů v jedné firmě, které jsou nahrazeny univerzálním vozem.

Na společnou otázku časopisů Moderní obec a Odpady tak odpověděl Zbyněk Navara, předseda představenstva společnosti Avia-Strojírna Novosedly, a. s.

Tato firma se problematikou vývoje, konstrukce, výroby a prodeje všech typů kontejnerových zásobníků od van na sypké materiály, valníky, sklady až po lisovací kontejnery a nástavby nosičů kontejnerů na všechny verze podvozků nákladních vozidel provedení hákovým, lanovým a třmenovým systémem v nosnostech od 2 až do 20 tun, popřípadě i v kombinaci s hydraulickou rukou, zabývá již déle než třicet let.

Ve výrobním programu lze nalézt také produkci třístranných a jednostranných sklápěčů.

Zbyněk Navara radí: "Při nákupu kontejnerového vozu by si potenciální zákazník měl vybírat podvozek a nástavbu velice pečlivě a dbát především na zajištění servisu v místě sídla firmy pro vybraný podvozek a vyhovující nosnost vozidla. Výběr výrobce nástavby a kontejnerů by se měl řídit především kvalitou - nezřídka bývá doložena certifikací ISO 9001, tradicí značky a zajištěním servisu."

Také společnost Avia-Strojírna Novosedly, a. s., se v poslední době setkává s tím, že na trhu se objevují nekvalitní necertifikované kontejnery z produkce malých zámečnických dílen. "Je samozřejmě na každém kupujícím, pro jakého výrobce se rozhodne," říká Zbyněk Navara, ale v té souvislosti připomíná, že každý renomovaný výrobce svůj výrobek označuje štítkem s číslem schválení Ministerstvem dopravy a dokladem o shodě.

"Vozidlo nosič kontejnerů v posledních letech doznalo velice významných změn a kontejnerový vůz dneška je vysoce moderním automobilem výrobce světové značky osazeným spolehlivou nástavbou. Obsluha bývá jednoduchá. Nároky na osádku se zužují v zajištění mazacích plánů vozu jako celku a kontrolu provozních náplní, popřípadě nepřetěžování vozu," uzavřel Zbyněk Navara.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down