01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prodávání alkoholu, lihovin a tabákových výrobků

Smí město zakázat obecně závaznou vyhláškou prodej alkoholu a tabákových výrobků v tržnicích a na tržištích? Do samostatné působnosti obce patří zakázat prodej alkoholu, ale nikoliv lihovin v tržnicích a mimo provozovny určené k prodeji kolaudačním rozhodnutím, neboť je to zakázáno zákonem č....

Smí město zakázat obecně závaznou vyhláškou prodej alkoholu a tabákových výrobků v tržnicích a na tržištích?

Do samostatné působnosti obce patří zakázat prodej alkoholu, ale nikoliv lihovin v tržnicích a mimo provozovny určené k prodeji kolaudačním rozhodnutím, neboť je to zakázáno zákonem č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních. Obci nepřísluší opisovat ve vyhlášce to, co stanoví zvláštní právní předpis.

Rovněž není možno zakázat obecně závaznou vyhláškou podávání a prodej alkoholu na sportovních akcích a akcích pro mládež, protože to zakazuje zákon číslo 37/1989 Sb., o ochraně před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.

Podávání a prodej piva a vína není možno zakázat na tanečních zábavách, které nejsou určeny pro mládež, neboť ze zákona je pivo a víno na těchto tanečních zábavách dovoleno.

Na těchto zábavách je ale možno zakázat podávání a prodej alkoholu jiného než piva a vína. Prodej alkoholu je možno zakázat v tržnicích a tržištích, ale nikoliv prodej lihovin, jejichž prodej je zakázán zákonem o spotřebních daních.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down