01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Optimální ochrana majetku komunální sféry

Současná právní úprava ochrany majetku komunální sféry ponechává městům, obcím a krajům značnou volnost v rozhodování o způsobu a rozsahu pojištění. Stanovení vhodného poměru mezi cenou pojištění a rozsahem potřebného a vhodného pojistného krytí může představovat pro některé značný problém....

Současná právní úprava ochrany majetku komunální sféry ponechává městům, obcím a krajům značnou volnost v rozhodování o způsobu a rozsahu pojištění.

Stanovení vhodného poměru mezi cenou pojištění a rozsahem potřebného a vhodného pojistného krytí může představovat pro některé značný problém.

Optimálním řešením je proto využití služeb pojišťovacího makléře, který v průběhu celého pojistného roku zajišťuje následující služby:

analýzu stávajícího pojistného krytí,

rizikovou analýzu,

návrh pojistné ochrany klienta,

organizaci výběrového řízení na pojistitele,

správu pojistných smluv,

škodní management.

Jaké služby využívá jihočeský kraj

Dobrým příkladem jsou orgány Jihočeského kraje, které využívají služby pojišťovacího makléřství GrECo - M&P Brokers. Zvolily cestu postupného budování jednotné koncepce pojištění a budování centralizovaných smluvních vztahů s pojišťovnami vzešlými z výběrového řízení. V současné době takovým způsobem organizují pojištění budov a staveb, movitého majetku, komplexní pojištění motorových vozidel a pojištění odpovědnosti.

Jaké jsou hlavní výhody

Zvolený přístup, který zajistí pojišťovací makléř, je sice náročnější především z organizačního hlediska, ale přináší pojištěnému úspory na pojistném i v oblasti úspor práce a nákladů při likvidaci pojistných událostí, racionalizaci evidence apod.

Další výhodou je možnost stanovit jednotné podmínky - jednotný způsob stanovení pojistné hodnoty majetku, limitů pojistného plnění, spoluúčasti.

Bez kvalifikované správy rizik se dnes neobejde žádný subjekt. Lze proto doporučit záležitosti spojené s ochranou proti rizikům a pojištěním přenechat profesionálům s dlouholetými zkušenostmi a fungujícím informačním systémem - korporátním pojišťovacím makléřům.

Připravili Jan Maxa a tým GrECo - M&Brokers s. r. o.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down