01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Invex 2004 - setkání čtyř směrů

Mezinárodní veletrh informačních a komunikačních technologií Invex 2004, který se uskuteční na brněnském výstavišti od 11. do 15. října, odráží každoročně prudké změny ve virtuálním světě počítačů.

Po několika víceméně ustálených ročnících přišli organizátoři s netradičním členěním celého veletrhu do čtyř samostatných částí podle typu a zaměření návštěvníků jednotlivých segmentů.

Netradiční členění

Oproti loňsku přibývá nový vystavovatelský prostor s názvem Invex Game, který vtáhne amatérské i profesionální hráče počítačových her a zájemce o digitální a počítačovou zábavu. Část Invex Home uspokojí spíše domácí uživatele informačních a komunikačních technologií a všechny zájemce o produkty z oblasti spotřební elektroniky. Invex Business bude místem individuálních schůzek a vystavovatelé si v něm připravují prostor pro další rozvoj obchodních aktivit. Nositelem tradiční tváře veletrhu je část nazvaná Invex Classic, která je určena profesionálům z oblasti informačních a komunikačních technologií a zájemcům o specializované produkty a služby. V této kategorii najdou opět zajímavá řešení také informatici městských a obecních úřadů.

Doprovodný program

Veletrh opět provázejí tematicky zaměřené veletržní projekty a doprovodné semináře a workshopy. právě jejich zaměření míří k zástupcům z oblasti veřejné správy. Fórum elektronické komunikace, které tradičně zahajuje doprovodný program prvního dne veletrhu, je zaměřeno především na nový zákon o elektronických komunikacích a na otázky regulačního rámce po vstupu ČR do EU. Představeny budou rovněž aktuální trendy v oblasti elektronických komunikací (bezdrátový širokopásmový přístup, WLAN, IP telefonie, bezpečný vzdálený přístup k informacím a aplikacím). Účastníky jistě zaujme i diskusní stůl pořádaný Sdružením pro informační společnost pod názvem Prosperita České republiky - cesta ke znalostní ekonomice. Tradiční neformální setkání ICT profesionálů a podnikatelů s odborným programem First Tuesday Brno bude věnováno tématu české účasti v evropských programech podpory ICT. Vystoupení a závěrečná diskuse se zaměří na aktuální možnosti finanční podpory ze strukturálních fondů a 6. rámcového programu EU. Antivirová konference přinese pohled předních českých i světových odborníků na téma antivirové ochrany i virů samotných. Součástí bude letos i Antivirová poradna, kde budou moci firmy prezentovat svá řešení. Seminář Internet do škol v roce 2005 seznámí zástupce škol, obecních a krajských úřadů se způsobem ukončení centrálního financování projektu Internet do škol k 31. 8. 2005. Současně představí komplexní nabídku služeb správy zařízení ve školách i po tomto datu.

Nejen účastníci veletrhu INVEX, ale i široká odborná veřejnost také se zájmem očekávají, který produkt bude v odborném hodnocení odměněn tradičním Křišťálovým diskem, který z exponátů a kterou z expozic ocení návštěvníci veletrhu Diamantovým okem, komu udělí svoji cenu ministr informatiky a kteří manažeři a publicisté budou vyhlášeni osobnostmi roku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down