01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V lednu opět Infotherma 2005

Ve dnech 17. - 20. ledna 2005 se uskuteční ve Frýdlantu nad Ostravicí mezinárodní výstava Infotherma 2005. Letošní ročník je zaměřen především na úspory energie a využívání obnovitelných zdrojů energie.

Před dvanácti lety si Infotherma dala za cíl nabídnout vše, co souvisí s vytápěním a úsporami energie v malých a středních objektech. I v současnosti je její idea a podstatná část nomenklatury stejná. Změnil se však kvalitativně obsah výstavy. Dnes již není potřeba prezentovat na výstavě běžně vyráběný a dovážený sortiment kotlů, radiátorů, bojlerů, měřicí a regulační techniky apod. O to se v posledních létech úspěšně stará rozsáhlá síť odborných obchodů, supermarketů a nákupních středisek. Odborným výstavám a veletrhům však zůstává nezastupitelná role představovat technické novinky, prototypy, vývojové výrobky a služby. Návštěvník očekává informace o vývojových trendech v jejich návaznosti na ekonomiku a dosažitelnost.

Infotherma je určena především pro odbornou veřejnost, jako jsou investoři, projektanti, starostové měst a obcí a další. Ti vystupují v rámci odborných doprovodných programů a poradenského střediska s erudovanými připomínkami a náměty.

Význam včasných a přesných informací nabývá na důležitosti i v souvislosti s naším členstvím v EU. Znalost zásad a podmínek je rozhodující pro získání dotací z fondů EU. Proto je také na třináctém ročníku činnost poradenského střediska a odborného doprovodného programu věnována z velké části tomuto tématu.

Jako každoročně je jeden den výstavy a především odborného doprovodného programu věnován představitelům měst a obcí, krajů, státních orgánů apod. Především pro ně se uskuteční 20. ledna od 9.30 hod. pracovní seminář s následujícími přednáškami:

Směrnice EU v oblasti energetiky a životního prostředí a jejich dopad do české legislativy

Realizace výstupu Územní energetické koncepce a koncepce snižování emisí a imisí Moravskoslezského kraje

Možnosti financování energeticky úsporných projektů

Státní program na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů pro rok 2005

Financování třetí stranou (energetické služby se zárukou)

Prototypový uhlíkový fond

Operační program Průmysl a podnikání

Operační program Infrastruktura

Inteligentní energie - Evropa 2003 - 2006

Spolupráce při vyhledávání a přípravě projektů - poradenství pro veřejnost

Příklady úspěšných projektů zásobování měst a obcí energií a zvyšování účinnosti užití energie v městských a obecních objektech

Počítačové programy pro správu majetků a řízení bytových družstev, realitních kanceláří, výrobců tepla, městské a obecní úřady, státní správu a správců nemovitostí

Přednášet budou zástupci jednotlivých ministerstev, České energetické agentury, Státní energetické inspekce, Moravskoslezského kraje a další odborníci. Vstup na tento odborný doprovodný program je zdarma.

Záštitu nad výstavou mají již tradičně ministerstva životního prostředí, průmyslu a obchodu, zemědělství a Česká energetická agentura.

Bližší informace o výstavě, doprovodném programu a možnost svou účast zaregistrovat najdete na www.infotherma.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down