01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kampaň Besip i v obcích

V červnu začala celostátní kampaň Ministerstva dopravy ČR v rámci projektu Besip, která reaguje na statisticky nejnižší stupeň používání bezpečnostních pásů českými řidiči ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi, a to zejména v městském provozu a v obci. Kontroly na silnicích stále ukazují, že 40...

V červnu začala celostátní kampaň Ministerstva dopravy ČR v rámci projektu Besip, která reaguje na statisticky nejnižší stupeň používání bezpečnostních pásů českými řidiči ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi, a to zejména v městském provozu a v obci. Kontroly na silnicích stále ukazují, že 40 % řidičů a 60 % spolujezdců na sedadle vedle řidiče není připoutáno a pásy na zadních sedadlech nejsou používány téměř vůbec. Přesto správné použití bezpečnostních pásů při jízdě snižuje riziko usmrcení nebo těžkého zranění na polovinu až třetinu.

Jednotlivé akce kampaně budou probíhat až do prosince. Prostřednictvím billboardů, televizních šotů a také tištěných médií jsou řidiči informováni o důsledcích rizika, kterým je nepřipoutání řidiče a spolujezdců ve vozidle. Do kampaně by se měly aktivně zapojit také města a obce, jimž budou zdarma poskytnuty informační letáky a plakáty. Logem kampaně je piktogram evokující dopravní značení, který má řidičům připomínat nutnost použití pásů. Navazujícím projektem je také budoucí umístění značení s piktogramem na nejčastěji využívaných parkovištích ve velkých městech či u obchodních zón.

/aj/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down