01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Regionální vysílání bude ve všech krajích

Projekt regionálních televizí dostává přesnější kontury. Po jeho dokončení by každé krajské město mělo mít vlastní televizní program. Jak je příprava daleko, o tom jsme hovořili s Ing. Martinem Dvořákem, generálním ředitelem Prima TV,...

Projekt regionálních televizí dostává přesnější kontury. Po jeho dokončení by každé krajské město mělo mít vlastní televizní program. Jak je příprava daleko, o tom jsme hovořili s Ing. Martinem Dvořákem, generálním ředitelem Prima TV, pověřeným vedením projektu regionálních televizí RTV Galaxie.

Kde již tyto televize vysílají?

Společnost RTV Galaxie v současné době vysílá v Praze a středních Čechách - v této lokalitě jde o TV Praha, a pak v Královéhradeckém kraji, kde vysílá TV Hradec Králové. Obě televizní stanice již ve svých oblastech vstoupily do povědomí diváků. Jsme s vývojem spokojeni.

Plánujeme však postupně pokrýt většinu regionů v České republice. V současné době jsou nejdále jednání v Pardubickém kraji. V tomto případě záleží na vyjádření Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a pak budeme moci spustit vysílání TV Pardubice v několika málo týdnech. Náš projekt počítá v podstatě se všemi kraji. Je to ale běh na dlouhou trať, spuštění televizí ve všech krajích je záležitost na několik let dopředu.

Kdo bude novou televizní síť financovat?

Věříme, že krajské televize se na televizním trhu uživí. Postupně stoupá význam krajů jako specifických jednotek. Vzhledem k tomu, že naše plánovaná síť bude vysílat program, složený jak z kvalitních akvizičních pořadů, tak zejména z četných zpravodajských relací z regionu, najde si své diváky i inzerenty, jak je vidět již u TV Praha a TV Hradec Králové. Rozjezd projektu financuje skupina GES Media Holding a náklady jsou desítky miliónů korun.

Jaká bude programová skladba jednotlivých regionálních televizí?

Jak už jsem zmínil výše, jde o kombinaci akvizičních pořadů - filmů a seriálů, četných zpravodajských relací soustředěných na události z daného regionu a v budoucnu také pořadů typu magazínů, které budou vycházet z dění v regionu, například kulturního apod.

Kolik hodin denně jednotlivé stanice vysílají a jak budou spolupracovat s centrální redakcí?

V současné době vysílají TV Praha i TV HK zhruba od 8 hodin ráno do půlnoci. V tomto rozsahu budou vysílat i všechny další televize.

Existuje centrální programové schéma, to znamená, že akviziční program na všech televizích je identický, odlišné jsou zpravodajské relace - každá z nich se věnuje problematice svého regionu. Zatímco na TV Praha vysíláme Pražský deník, diváci v Královéhradeckém kraji mohou sledovat Královéhradecký deník. Stejný model bude fungovat i v případě dalších plánovaných televizí.

Jak reagují na regionální vysílání kraje?

Většinou pozitivně. Uvědomují si, že jde o zajímavou a užitečnou záležitost. Ve světě panuje trend regionálních televizí, diváky zajímá i dění z jejich bezprostřední blízkosti. A monitorování tohoto dění v regionálních zpravodajských relacích chceme divákům mj. nabídnout.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down