01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Právní úprava prostituce může situaci jen zlepšit

Doufám, že se zákonodárci smíří se skutečností, že prostituce prostě existuje, existovat bude, že se zodpovědně postaví k řešení problému - dají nám do ruky "zbraň" a neodsoudí nás do role statistů. Problém prostituce je letitý a mnoho politiků říká, že neřešitelný. Já se domnívám, že zákon o...

Doufám, že se zákonodárci smíří se skutečností, že prostituce prostě existuje, existovat bude, že se zodpovědně postaví k řešení problému - dají nám do ruky "zbraň" a neodsoudí nás do role statistů.

Problém prostituce je letitý a mnoho politiků říká, že neřešitelný. Já se domnívám, že zákon o prostituci může situaci jen zlepšit.V první fázi mě ani tak nezajímá obsah jako skutečnost, že nějaký zákon bude platit. Později se dá upravovat. Ve městech voláme zoufale po pravidlech, nemáme v rukou zákonnou oporu. Současný stav je neúnosný. Ten, kdo tvrdí, že legalizací prostituce se stát stane pasákem, si lže do kapsy.

Stát je v současné době pasákem. Jenže z toho nic nemá, snad jen problémy. Má představa netkví v tom, že by měl stát na prostituci vydělávat. Určitě by zde ale měla být pravidla, kterými by se prostituce dala korigovat. A řešení nevede přes zákazy. Jednoduchá pravidla a přísný postih za nedodržování těchto pravidel povedou alespoň k částečnému omezení nejstaršího řemesla.

Abych to více osvětlil - domnívám se, že osoby živící se prostitucí musí být přinuceny k dodržování předpisů důslednou restrikcí. Má představa je jednoduchá. Bez složitého dokazování a dohadování se osoba nedodržující zákon umístí na 24 hodin do "šatlavy". Ujišťuji vás, že první, kdo bude naléhat na prostitutky, aby dodržovaly zákon, budou jejich pasáci. V cele se vydělávat nedá...

A pravidla? Místo daní paušál (ne moc vysoký, aby finanční zatížení nemělo opačný účinek), povinná registrace, pravidelné lékařské kontroly, dodržování míst určených k nabízení sexuálních služeb. O zletilosti a o dobrovolnosti je asi zbytečné hovořit.

Jsem si vědom, že je zde mnoho nezodpovězených otázek, jako jsou beztrestnost pasáků překračujících zákon, který kuplířství zakazuje, mravní dopad na naše děti atd. Ale upřímně: Dnešní stav je to nejhorší, co může být. Není žádná zdravotní kontrola prostitutek. V době AIDS je to nezodpovědný hazard! Prostitutky bezostyšně využívají náš sociální systém! Nabízejí své služby na veřejnosti v blízkosti škol a na náměstích. Jsou agresívní a doslova otravují život všem občanům i turistům. K tomu se nabaluje další kriminální činnost. A to už vůbec nehovořím o dětské prostituci. Proto budu vděčný za jakýkoli zákon o prostituci - s výjimkou úplného zákazu. To by přešly prostitutky do ilegality a problém by byl větší, protože bychom se zbavili sebemenší možnosti kontroly.

Osobně se domnívám, že riziko zdravotní je větší než riziko morální. Naděje však umírá poslední. Doufám, že se zákonodárci smíří se skutečností, že prostituce prostě existuje, existovat bude, že se zodpovědně postaví k řešení problému - dají nám do ruky "zbraň" a neodsoudí nás do role statistů. Známé tahanice kolem "zákona o registrovaném partnerství" nechť jim jsou mementem. Zákon musí platit celostátně a neměl by dávat pravomoci do rukou zastupitelů, protože si nedokáži představit, že by nějaký starosta našel odvahu povolit, byť jen jeden (!) salón lásky.

Přeji si, aby naše městská policie mohla konečně vykonávat své povinnosti a nestávala se středem posměchu lehkých žen.

starosta Chebu

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down