01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kompletní průvodce problematikou obcí

Meritum Obce 2004 (vydavatel publikace ASPI Publishing, s. r. o., v Praze) obsahuje srozumitelný výklad oblastí, které představitelé obcí v praxi řeší, a to ve znění předpisů pro rok 2004. Celá problematika je rozdělena do devíti částí - Obce, Kraje, Majetek obce, Daně a místní poplatky,...

Meritum Obce 2004 (vydavatel publikace ASPI Publishing, s. r. o., v Praze) obsahuje srozumitelný výklad oblastí, které představitelé obcí v praxi řeší, a to ve znění předpisů pro rok 2004.

Celá problematika je rozdělena do devíti částí - Obce, Kraje, Majetek obce, Daně a místní poplatky, Obyvatelstvo, Volby a referendum, Bezpečnost obce, Školství a Ochrana životního prostředí. Tyto části se dále dělí na hlavy a oddíly, v jejichž rámci se řeší konkrétní oblasti, například Působnost obce, Krajské úřady, Rozpočtová pravidla, Veřejné zakázky, Obecní policie, Finanční kontrola, Účetnictví, Státní sociální kontrola, Přestupky, Odpady apod.

Výhodou Merita je přehledná a praktická struktura textů, která spočívá v členění na definici - krátká definice rozebíraného pojmu; výklad - rozbor problematiky; příklad - vysvětlení na konkrétním příkladu z praxe; upozornění - upozornění na důležité skutečnosti; výjimku - upozornění na neobvyklou, odlišnou situaci; judikaturu - výběr judikátů vztahujících se k dané problematice atd.

Orientace v publikaci je snadná díky tzv. marginálním číslům, která jsou uvedena na okraji stran, na úrovni stejného řádku či odstavce, kde se nachází pojem, k němuž se vztahují.

Závěr Merita je věnován právním předpisům obcí, kde jsou řešeny jednotlivé kroky při jejich vydávání (příprava právního předpisu, náležitosti, obsah, platnost, účinnost atd.) a uvedeny vzorové texty právních předpisů a nejčastější vyhlášky a nařízení obcí.

Meritum Obce 2004 předkládá řešení oblastí, které se v každé obci běžně vyskytují. Je koncipováno jako každodenní pomůcka pro starosty a představitele obcí i pro všechny, kdo se chtějí nebo potřebují v problematice samosprávy orientovat.

Předností publikace je bezplatná průběžná aktualizace obsažených informací, a to formou měsíční aktualizace na internetu www.aspimeritum.cz a čtvrtletně prostřednictvím tištěného newsletteru.

/rk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down