01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Taneční parket? Nikoliv. Dětské hřiště

>SKOTNICE Je to první menší obec (680 obyvatel, okres Nový Jičín), která vstoupila do Národní sítě Zdravých měst, obcí a regionů ČR. Před časem přišla s nápadem účelně využít prostranství, jež zatím "leží ladem" v areálu fotbalového hřiště. Taneční parket? Dětské hřiště? Nebo něco jiného? Radnice...

>SKOTNICE Je to první menší obec (680 obyvatel, okres Nový Jičín), která vstoupila do Národní sítě Zdravých měst, obcí a regionů ČR. Před časem přišla s nápadem účelně využít prostranství, jež zatím "leží ladem" v areálu fotbalového hřiště. Taneční parket? Dětské hřiště? Nebo něco jiného? Radnice se obrátila na veřejnost. Její výzva nezůstala bez odezvy.

Nejprve se k projektu vyjadřovaly děti. Kromě přání, o kterých již delší dobu hovořily - skluzavka, lezecké stěny, pískoviště, altán - přišly se spoustou dalších nápadů - počínaje přírodní posilovnou a konče bylinkovou zahrádkou pro babičky. Později se k projektu vyjadřovala i ostatní veřejnost. "Je skvělé, že se do příprav projektu zapojily opravdu všechny zájmové i věkové skupiny. Po jeho realizaci si tak v areálu všichni najdou své místo," pochvalovala si starostka obce Anna Mužná. Předpokládané finanční náklady jsou zhruba 1,5 miliónu korun. Už v polovině roku 2003 obec na projekt získala dvousettisícový příspěvek od Nadace VIA Praha. Dále se počítá s prostředky z obecního rozpočtu, přispět by měl i kraj, sponzoři, plánována je veřejná sbírka.

"Do projektu byl zahrnut herní koutek pro předškolní i starší děti, odpočinková zóna pro maminky s kočárky i seniory včetně bylinkové a květinové zahrádky. Chybět nebude hřiště na rekreační sporty, přírodní posilovna a zázemí pro pořádání kulturních akcí i rodinných oslav," vyjmenovala starostka. "Čeká nás spousta práce nejen při vlastní stavbě, ale hlavně při shánění financí," povzdechla si, ale vzápětí vyzdvihla nadšení obyvatel Skotnice, kteří jsou podle ní odhodláni náročný projekt dotáhnout dokonce.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down