01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mezinárodní konference: Technická zařízení budov ve 21. století

Součástí stavebních veletrhů bude také mezinárodní konference Technická zařízení budov ve 21. století, která se uskuteční 21. dubna v pavilónu A3 (sál Morava). Mediálním partnerem akce je Moderní obec.Cílem konference je poskytnout všem, kdo podnikají v oboru technických...

Součástí stavebních veletrhů bude také mezinárodní konference Technická zařízení budov ve 21. století, která se uskuteční 21. dubna v pavilónu A3 (sál Morava). Mediálním partnerem akce je Moderní obec.

Cílem konference je poskytnout všem, kdo podnikají v oboru technických zařízení budov (TZB), informace a zkušenosti nezbytné pro jejich úspěšné působení v EU. Nad konferencí převzal záštitu hejtman Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek a svou účast přislíbil mj. i předseda Svazu měst a obcí ČR Ing. Oldřich Vlasák.

Zkušenosti s PPP

Protože největšími majiteli a provozovateli bytových a občanských budov a někdy i investory, jsou města a obce, je konference určena především pro ně. Každá obec musí s péčí řádného hospodáře usilovat při sestavování a čerpání svého rozpočtu o co nejefektivnější nakládání s dostupnými finančními prostředky tak, aby minimalizovala své investiční a provozní náklady a mohla co nejvíce investovat do svého rozvoje a do uspokojování potřeb občanů. Jednou z možností, jak snížit výdajovou část rozpočtu, je mj. využívání metody PPP (Public Private Partnership - partnerství veřejného a soukromého sektoru) u výstavby, rekonstrukcí, modernizací a provozování veřejných budov obhospodařovaných obecní samosprávou, ať už to jsou školské, zdravotnické nebo administrativní budovy nebo bytové domy. Na konferenci budou mít představitelé měst a obcí příležitost setkat se s těmi nejpovolanějšími zástupci soukromého sektoru, kteří již disponují rozsáhlými zkušenostmi z realizací energeticky úsporných projektů bez nároků na investice.

Předpisy a technologie EU

Program konference je rozdělen do dvou samostatných částí. Dopoledne se účastníci seznámí zejména s technickými i všeobecnými právními předpisy a harmonizovanými technickými normami Evropské unie v oboru technických zařízení budov a s problematikou věcně usměrňované ceny za vyrobenou a dodanou energii. V odpolední části se uskuteční panelové diskuse zaměřené tematicky na energetiku budov, inteligentní budovy, elektroinstalace a osvětlení v budovách a hospodaření s vodou v budovách a obcích. Vystoupení "panelistů" se budou zabývat zejména současnými nejrozšířenějšími technologiemi, nejlepšími existujícími technologiemi (best available technologies), komplexními službami v oboru TZB, směrováním oboru, adaptací podnikatelů na světové a evropské trendy a možnostmi zvyšování konkurenceschopnosti v oboru TZB.

Na konferenci vystoupí špičkoví odborníci a významní představitelé měst, obcí, bytových družstev, neziskových organizací a podnikatelské samosprávy. Na závěr konference proběhne kontaktní setkání účastníků spojené s rautem.

Bližší informace o konferenci lze získat v Asociaci montážních firem technických zařízení, e-mail: amf@mymail.cz, tel. číslo: 286 881 488, 602 28 48 56.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down