01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Podmínky života zdravotně postižených se zlepšují

>Hradec Králové Město získalo druhé místo v soutěži Obec zdravotně postiženým 2003 v kategorii statutárních měst za systematickou péči o zdravotně postižené občany provázanou se všemi složkami a odbory magistrátu. Soutěž uspořádal Svaz měst a obcí ČR. "Hradec Králové má jasnou koncepcí sociální...

>Hradec Králové

Město získalo druhé místo v soutěži Obec zdravotně postiženým 2003 v kategorii statutárních měst za systematickou péči o zdravotně postižené občany provázanou se všemi složkami a odbory magistrátu. Soutěž uspořádal Svaz měst a obcí ČR.

"Hradec Králové má jasnou koncepcí sociální politiky. Evidujeme 60 bezbariérových a 52 samostatných bytů zvláštního určení pro zdravotně postižené. Prostřednictvím dopravního podniku jsme v posledních pěti letech investovali 119,4 mil. Kč do nízkopodlažních trolejbusů a autobusů, které významně podporují pohodlnou přepravu postižených. Od roku 1997 do konce roku 2003 jsme získali ze státního rozpočtu 113,6 mil. Kč a dopravní podnik ze svého rozpočtu vynaložil 199 mil. Kč. Vozový park tvoří 22 trolejbusů a 44 autobusů. Z královéhradeckých zařízení, která mají výrazný vliv na zvyšování kvality života zdravotně postižených, bych rád upozornil na příspěvkovou organizaci Dětský denní rehabilitační stacionář. Záslužnou činnost vykonává i stacionář pro děti s kombinovanými vadami Daneta, společnost DOSIO - Dostupné služby imobilním občanům a také Centrum služeb pro zdravotně postižené," uvedl primátor města a předseda SMO ČR Ing. Oldřich Vlasák.

První místo v kategorii statutárních měst vyhrála Olomouc za realizaci projektu Olomouc - město bez bariér. Je to zcela výjimečný systematický přístup města ke zdravotně postiženým občanům, který může být příkladem i pro ostatní samosprávy.

Spolu s Hradcem Králové se na 2. místě umístily Pardubice za vzorovou systematickou práci města, umožňující důstojné podmínky pro normální život zdravotně postižených občanů. Třetím místem byla oceněna Městská část Praha 11 za systematický přístup k handicapovaným lidem, který jim umožňuje pohyb po městě a integraci do běžné populace navzdory jejich zdravotnímu postižení.

V kategorii měst se na prvním místě umístil Tábor, na druhém Kroměříž s Jabloncem nad Nisou a na třetím Cheb. V kategorií obcí byl nejlepší Uhřínov.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down