01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové byty pro sociální případy

Vyškov Nové byty, které vznikly přestavbou bývalé Základní školy Opatovice, přidělila Rada města Vyškova sedmi sociálně potřebným žadatelům, které jí doporučili sociální pracovníci městského úřadu. Osmý byt je pro domovníka. Jde o malometrážní byty 1+1 a 1+kk s plochou od 21 m2 do 41 m2. Lidé,...

Vyškov

Nové byty, které vznikly přestavbou bývalé Základní školy Opatovice, přidělila Rada města Vyškova sedmi sociálně potřebným žadatelům, které jí doporučili sociální pracovníci městského úřadu. Osmý byt je pro domovníka. Jde o malometrážní byty 1+1 a 1+kk s plochou od 21 m2 do 41 m2. Lidé, kteří se ocitli v sociálně obtížné situaci, získali byty na základě dispozičního práva odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Vyškov. Délka nájmu je stanovena na dobu jednoho roku s možností prodloužení do doby, než si nájemce vyřeší svou bytovou situaci jiným způsobem, případně získá na základě své žádosti obecní byt podle pořadníku.

Součástí oploceného areálu je parkoviště s 15 parkovacími stáními, domek se sušárnou a kočárkárnou, zátiší pro posezení nájemníků a upravené pískoviště. Rekonstrukce bývalého objektu školy, která byla zrušena před více než 20 lety kvůli nedostatku dětí, si vyžádala investici 5,25 mil. korun. Městu se podařilo pokrýt část nákladů ve výši 2,127 mil. Kč z dotace Státního fondu rozvoje bydlení. Město dokončilo i osm bytů v jednom z nevyužívaných pavilónů mateřské školy Hraničky, které dostali podle pořadníku žadatelé o městský byt.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down