01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obce z Olomoucka v Town Twinningu

V polovině října zavítali do Olomouckého kraje představitelé obcí východní Sicílie, Alessandro Cali a Sergio Gualtieri. Oba regiony mají zájem o partnerství a vzájemnou spolupráci, kterou iniciovala Evropské poradenské a informační centrum Olomouc (EPICO) a Sdružení obcí...

V polovině října zavítali do Olomouckého kraje představitelé obcí východní Sicílie, Alessandro Cali a Sergio Gualtieri. Oba regiony mají zájem o partnerství a vzájemnou spolupráci, kterou iniciovala Evropské poradenské a informační centrum Olomouc (EPICO) a Sdružení obcí východní Sicílie (ASFORMAT).

Půjde zejména o výměnné pobyty dětí, studentů, rodin a důchodců s možností ubytování v rodinách, společná setkání občanů a spolků nebo společné kursy a vzdělávací aktivity. Tato mezinárodní spolupráce se rozvíjí v rámci programu Town Twinning, podporovaného a financovaného EU. Obce mohou získat až 80 % dotace, když prokáží životaschopnost projektů a úspěšně pokračují v navázaném partnerství. I když program existuje již několik let, novinkou je jeho zaměření na obce s počtem obyvatel max. do 5 tisíc.

V regionu Olomoucka se do programu partnerství a mezinárodní spolupráce s obcemi východní Sicílie zapojilo z 10 oslovených 7 obcí: Střítež nad Ludinou, Ústí, Těšetice, Malhosťovice, Grygov, Bělá pod Pradědem a Ostružná.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down