01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

MĚSTO STRAKONICE JE PŘIPRAVENO KOUPIT PIVOVAR

Založení provozovatelské akciové společnosti Měšťanský pivovar Strakonice a otevření investičního úvěru do 50 miliónů korun schválilo letošního 15. října zastupitelstvo města Strakonic. Tím vytvořilo základní předpoklad k tomu,...

Založení provozovatelské akciové společnosti Měšťanský pivovar Strakonice a otevření investičního úvěru do 50 miliónů korun schválilo letošního 15. října zastupitelstvo města Strakonic. Tím vytvořilo základní předpoklad k tomu, aby město mohlo koupit místní pivovar Nektar, který se stát rozhodl prodat. Pivovar je zdejším nejstarším výrobním podnikem a zaměstnává osm desítek lidí.

"Nebojíme se toho. Pivovar chceme zachovat. Součástí našich plánů je i posílení jeho pozice na trhu," říká místostarostka Zdenka Tomšicová. Stále však není jasno, zda stát podnik skutečně privatizuje přímým prodejem městu, jak se uvažuje, nebo bude vyhlášena veřejná soutěž.

Odstátnění pivovaru Nektar, který je závodem s. p. Pivovary České Budějovice, protáhly do dnešní doby soudní spory s právovárečníky. Těm nakonec nárok nebyl přiznán. To státu umožňuje podnik se základním kapitálem 55,7 miliónu prodat.

(HN, 17. - 19. 10. 2003, redakčně kráceno)

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down