01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Komu náleží sto tisíc

Otázka: Četl jsem nedávno v novinách, že jeden občan našel 100 tisíc korun v územním katastru Suchova a odevzdal je Policii ČR. Ta je pak předala zmíněné obci. Zajímalo by mě, zda si tyto peníze může obec ponechat?ODPOVĚĎ: Úřad pro...

Otázka: Četl jsem nedávno v novinách, že jeden občan našel 100 tisíc korun v územním katastru Suchova a odevzdal je Policii ČR. Ta je pak předala zmíněné obci. Zajímalo by mě, zda si tyto peníze může obec ponechat?

ODPOVĚĎ: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových postupoval v této záležitosti podle platných zákonů a právních předpisů. Pokud se o věc nalezenou nepřihlásí vlastník ve lhůtě jednoho roku, připadá věc, včetně peněz, které jsou věcí zvláštního druhu, státu - a to podle ustanovení § 135 odst. 1 občanského zákoníku. V daném případě se vlastník o finanční částku nepřihlásil. Starosta Suchova sdělil na jednání se zástupci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), že finanční hotovost ve výši 100 tisíc korun má obec k dispozici, a dohodl se, že do konce srpna tohoto roku obec zajistí její převod na ÚZSVM. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových převede tyto finanční prostředky do státní pokladny České republiky.

vedoucí oddělení komunikace
Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down