01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

ODPADY - LUHAČOVICE 2003

Se dnech 30. září - 2. října se bude konat v Kulturním domě Elektra v Luhačovicích XI. mezinárodní kongres a výstava Odpady Luhačovice. Pro letošní setkání byla vybrána tři hlavní témata: reforma veřejné správyv odpadovém hospodářství, zpětný odběr vybraných výrobků (pneumatiky, elektrošrot,...

Se dnech 30. září - 2. října se bude konat v Kulturním domě Elektra v Luhačovicích XI. mezinárodní kongres a výstava Odpady Luhačovice. Pro letošní setkání byla vybrána tři hlavní témata: reforma veřejné správyv odpadovém hospodářství, zpětný odběr vybraných výrobků (pneumatiky, elektrošrot, autovraky) a zpracování bioodpadů.

Panelová diskuse prvního dne se zaměří na problémy reformy veřejné správy v odpadovém hospodářství, zejména na to, co přinesla reforma veřejné správy v tomto oboru pro úřady a firmy u nás (jaké jsou poplatky za svoz odpadu, jejich vymáhání a možnosti postihů pro neplatiče atd.). O těchto problémech budou diskutovat zástupci Parlamentu ČR, Ministerstva životního prostředí, Magistrátu hlavního města Prahy, Svazu měst a obcí a další.

Díky účastníkům ze Slovenska bude možno porovnat vývoj v České republice a ve Slovenské republice, které začínaly na stejné startovní čáře. S informacemi o odměnách obcím v letošním roce seznámí pracovníci společnosti EKO-KOM.

Na doplnění tématu se připravuje seminář o povinnosti odpadového hospodáře a evidenci odpadů v obcích s rozšířenou působností.

Jelikož je "partnerskou zemí" letošního ročníku Kanada, budou se také na kongresu prezentovat kanadské firmy, a proběhne přednáška obchodního rady velvyslanectví. Poté budou následovat prezentace recyklace skla, nádob pro biologický odpad, zpracování kovového odpadu vybranými českými firmami.

Další panelová diskuse se bude věnovat zpětnému odběru vybraných výrobků. Zástupci odborných sdružení seznámí účastníky se situací v recyklaci pneumatik, elektrošrotu a autovraků.

V průběhu třetího dne konference se uskuteční diskuse, jejímž garantem bude sdružení CZ-BIOM, na téma bioodpady. Přednášející představí své praktické zkušenosti se zpracováním bioodpadu z měst a obcí, odbytem kompostu, včetně podmínek.

Součástí doprovodného programu kongresu budou tři diskusní semináře. Vedle již zmíněného semináře o povinnostech obcí to bude porovnání odpadové legislativy ČR a SR a prezentace Katalogu odbytu odpadů. Jeho internetová verze pro rok 2004 umožňuje vyhledávání firem a druhů odpadů. Součástí XI. mezinárodního kongresu a výstavy Odpady - Luhačovice 2003 bude vyhlášení 5. ročníku Ceny Karla Velka. - ob -

Foto archív

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down