01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Není to dogma

"Magistrát města Zlína používá a dodržuje vizuální styl a také při přípravě nových grafických výstupů z něj vychází. Pokud jde o městské organizace, je situace složitější, i když ne u všech," informovala nás Dana Daňová,...

"Magistrát města Zlína používá a dodržuje vizuální styl a také při přípravě nových grafických výstupů z něj vychází. Pokud jde o městské organizace, je situace složitější, i když ne u všech," informovala nás Dana Daňová, tisková mluvčí Magistrátu města Zlína.

Například dopravní společnost či STEZA konzultují své představy o corporate desing svých firem s oddělením cestovního ruchu, vnitřních a vnějších vztahů Magistrátu města Zlína, které je za dodržování a užívaní vizuálního stylu zodpovědné. V praxi používají i návrhy Petra Babáka a také předepsaný typ písma.

"Technické služby Zlín při tvorbě firemního loga vycházely z městského vizuálního stylu. Návrh Petra Babáka se jim nelíbil. Grafička Magistrátu města Zlína Jiřina Chudějová pro ně připravila jiné logo, které však koresponduje s vizuálním stylem města. Naše město a magistrát sice nepoužívají všechny návrhy Studia Machek a Babák, ale snaží se prvky jednotného vizuálního stylu maximálně zakomponovat i do označení ostatních městských organizací. To, zda si vizuální styl nechají tyto městské organizace zpracovat, záleží i na jejich finančních možnostech. Město jim takové zadání nemůže přikázat. Ani vizuální styl není možné považovat za dogma," uvedla Dana Daňová.

-eb-

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down