01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sananim se zabývá prevencí

Odborníci odhadují, že v ČR je přibližně 35 tisíc uživatelů drog, z toho každý třetí v Praze. Prevencí zneužívání drog v hlavním městě se zabývá kontaktní sentrum SANANIM v Praze 7, kterému bylo v květnu deset let.Zakladatelem a...

Odborníci odhadují, že v ČR je přibližně 35 tisíc uživatelů drog, z toho každý třetí v Praze. Prevencí zneužívání drog v hlavním městě se zabývá kontaktní sentrum SANANIM v Praze 7, kterému bylo v květnu deset let.Zakladatelem a zároveň prvním vedoucím centra byl pražský primátor MUDr. Pavel Bém. V současné době v kontaktním centrum pracuje devět osob. Denně poskytne služby v průměru 60 klientům. Je to například potravinový servis, zdravotní ošetření, hygienický servis, poradenství, zprostředkování léčby, kontakty pro využití služeb a také výměnu injekčního náčiní. Od roku 1998 pracuje s uživateli drog ve vazebních věznicích.

V roce 2001 vyměnilo kontaktní centrum více než 370 tisíc injekčních stříkaček, loni v prvním pololetí téměř 250 tisíc. V srpnu loňského roku centrum zaplavila velká voda, ale od letošního února je opět v plném provozu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down