01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

STAROSTČIN SPLNĚNÝ SEN

Představme si celkem klidnou obec ležící v úpatí přírody Krušných hor a v tomto příjemném prostředí neobvyklou stavbu s výtvarně a barevně výraznou fasádou (viz titulní strana našeho časopisu). Tou obcí je Proboštov u Teplic. "Přemýšlela jsem, jak využít starou vodárnu či spíše vodojem, který v...

Představme si celkem klidnou obec ležící v úpatí přírody Krušných hor a v tomto příjemném prostředí neobvyklou stavbu s výtvarně a barevně výraznou fasádou (viz titulní strana našeho časopisu). Tou obcí je Proboštov u Teplic. "Přemýšlela jsem, jak využít starou vodárnu či spíše vodojem, který v minulosti zásoboval obec pitnou vodou. Někteří lidé by byli objekt nejraději zbourali. Mým snem však bylo proměnit jej na atraktivní stavbu, která bude působit na své okolí radostným a navíc moderním dojmem. Tuto moji představu se díky pochopení zastupitelstva obce podařilo uskutečnit," vysvětluje starostka obce Alenka Antošová.
Starostka oslovila úspěšného místního sprejera Kamila Vacka, který má bohatou praxi s graffiti. Ten se inspiroval dílem rakouského malíře a architekta Friedensreicha Hundertwassera.
"V průběhu jednoho měsíce usilovné práce vytvořil pestře pomalovanou výzdobu, která obzvlášť vyniká v sousedství domů postavených v nedávné době ve stylu tzv. podnikatelského baroka," konstatoval designér Jiří Čáp.
Unikátní je také velikost vnitřní zastavěné plochy - necelých 19,5 m2. V obecním bytě, který tam vznikl, bydlí od loňského června jeden mladý svobodný muž.
- ec -

foto Jiří Čáp

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down