01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dopravní průzkum v Praze

Ve středu 2. dubna byl zahájen rozsáhlý průzkum automobilové dopravy v Praze, jehož cílem je získat věrohodné podklady pro optimalizaci organizace a řízení dopravy na území hlavního města. Prudká expanze automobilové dopravy v posledních letech má negativní důsledky hlavně na území Pražské...

Ve středu 2. dubna byl zahájen rozsáhlý průzkum automobilové dopravy v Praze, jehož cílem je získat věrohodné podklady pro optimalizaci organizace a řízení dopravy na území hlavního města. Prudká expanze automobilové dopravy v posledních letech má negativní důsledky hlavně na území Pražské památkové rezervace.
Průzkum je dobrovolnou akcí a bude probíhat přímým dotazováním řidičů, především v místech a v době, kdy vozidlo na komunikační síti stojí - zejména na signalizovaných křižovatkách nebo v jejich těsné blízkosti. Jeho úspěch je proto závislý na ochotě motoristické veřejnosti spolupracovat. Celou akci připravil Ústav dopravního inženýrství hl. města Prahy v úzké spolupráci s Policií ČR.
Průzkum se uskuteční postupně na všech vstupech do Pražské památkové rezervace tak, aby dopad na dopravní režim byl minimální a řidič nebyl tázán vícekrát. Bude probíhat v pracovních dnech (úterý, středa, čtvrtek) vždy v období 6 až 22 hodin během dubna a května 2003 - s výjimkou velikonočních a květnových svátků.
Výsledky průzkumu budou podkladem pro projekty organizace a řízení dopravy v Pražské památkové rezervaci i ostatních oblastech města a pro stanovení správné koncepce další výstavby komunikační sítě na území města a v jeho blízkém zájmovém území.
- ec -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down