01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vyhlášení soutěže zklidňování dopravy ve městech a obcích

Nadace Partnerství a Nadace VIA ve společném programu Doprava pro 21. století a ve spolupráci s Ministerstvem dopravy a spojů ČR, Svazem měst a obcí ČR a měsíčníkem Moderní obec vyhlašují dnem 11. 3. 2003 druhý ročník soutěže Zklidňování dopravy ve městech a obcích. Cílem soutěže je prostřednictvím...

Nadace Partnerství a Nadace VIA ve společném programu Doprava pro 21. století a ve spolupráci s Ministerstvem dopravy a spojů ČR, Svazem měst a obcí ČR a měsíčníkem Moderní obec vyhlašují dnem 11. 3. 2003 druhý ročník soutěže Zklidňování dopravy ve městech a obcích.

Cílem soutěže je prostřednictvím ocenění uvést v širší známost kvalitní projekty realizované v České republice, a inspirovat tak k jejich následování.

Do soutěže je možno přihlásit projekty realizované v posledních pěti letech (tj. předané k užívání v roce 1998 a letech následujících), v jejichž důsledku došlo ke zlepšení životního prostředí a bezpečnosti silničního provozu (zejména s ohledem na jeho nejzranitelnější účastníky - chodce a cyklisty). Projekty přihlášené do loňského prvního ročníku soutěže nelze do letošního ročníku znovu přihlásit.

Soutěže se mohou zúčastnit obce, města, městské obvody a části, zastoupené svými statutárními zástupci. Je rozdělena do dvou kategorií podle názvu sídla: kategorie obce, kategorie města a městské obvody a části.

Odborná komise vybere nejlepší projekty, jejichž realizátoři obdrží finanční ceny. Celkem může mezi oceněné projekty rozdělit

300 000 Kč, přičemž o výši jednotlivých cen rozhodne na základě vzájemného porovnání kvalita oceněných projektů. Kromě toho udělí cenu měsíčníku Moderní obec. Realizátor takto oceněného projektu obdrží čestný diplom věnovaný redakcí.

Uzávěrka pro zasílání přihlášek do soutěže je 30. 5. 2003 (rozhoduje datum poštovního razítka). Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhne v září 2003.

V loňském ročníku soutěže bylo oceněno těchto pět projektů:

okružní křižovatka na náměstí 28. října v Luhačovicích - finanční cena 100 000 Kč,

úprava zastávky trolejbusů v ulici Na Dlouhých v Plzni-Doubravce - finanční cena 100 000 Kč,

zklidnění silnice I/58 na průtahu obcí Krmelín - finanční cena 50 000 Kč,

obytná zóna Plzeň - Nová Hospoda - finanční cena 50 000 Kč,

velká okružní křižovatka u nádraží v Chebu - Cena měsíčníku Moderní obec.

Základní charakteristiku a fotodokumentaci oceněných projektů najdete na internetové adrese

http://doprava21.ecn.cz/priklady.html.

Soutěžní podmínky a formulář přihlášky lze získat u sekretáře soutěže Ing. Petra Šmída, Nadace Partnerství, Krátká 26, 100 00 Praha 10, tel./fax: 274 816 727, e-mail: petr.smid@ecn.cz, a také na internetové adrese http://doprava21.ecn.cz/soutez.html/.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down