01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Moravskoslezské centrum

S cílem posílit postavení podnikatelských subjektů Moravskoslezského kraje uzavřely VŠB-Technická univerzita Ostrava a Ostravská univerzita partnerství se společností Euro Service Group, s. r. o., a se Sdružením pro rozvoj Moravy a Slezska. Společně zahájily realizaci projektu Moravskoslezské...

S cílem posílit postavení podnikatelských subjektů Moravskoslezského kraje uzavřely VŠB-Technická univerzita Ostrava a Ostravská univerzita partnerství se společností Euro Service Group, s. r. o., a se Sdružením pro rozvoj Moravy a Slezska. Společně zahájily realizaci projektu Moravskoslezské centrum obecného vzdělávání drobných (samostatně výdělečně činných) malých a středních podnikatelů a jejich zaměstnanců.

Tento záslužný projekt je financován z fondu rozvoje lidských zdrojů v rámci projektu Phare 2000. Osmdesát procent grantu financuje rovným dílem Evropská komise a Česká republika. Příjemcem grantu ve výši 223 745 eur je Euro Service Group, s. r. o., se sídlem ve Frýdku-Místku.

Cílem projektu, který byl podepsán 30. září 2002 a potrvá do konce června letošního roku, je vybudování infrastruktury (kapacit) pro poskytování vzdělávacích, informačních a poradenských služeb pro podnikatelské struktury. Díky spolupráci se vzdělávacími institucemi, veřejným a soukromým sektorem a neziskovými organizacemi dostávají začínající podnikatelé Moravskoslezského kraje možnost získat téměř bezplatně praktické znalosti nezbytné pro zahájení a rozvoj moderního podnikání v nových evropských podmínkách.

Projekt naplňuje strategický cíl rozvoje kraje, jímž je kvalitní úroveň života obyvatel na základě povzbuzení hospodářského růstu a diverzifikace ekonomické struktury kraje s důrazem na konkurenceschopnost ekonomických aktivit, tvorbu pracovních míst v regionálním a místním měřítku, zlepšení kvality životního prostředí a snižování vnitrokrajských rozdílů ve všech oblastech.

V rámci úspěšné realizace tohoto projektu vznikne velmi úzká spolupráce mezi vysokým školstvím, podnikatelskou sférou a sdružením právních subjektů, které jsou zainteresovány na rozvoji a obnově Moravskoslezského kraje, potřebná infrastruktura v podobě Centra obecného vzdělávání podnikatelů, jež bude nabízet permanentní vzdělávací a informační služby, elektronický informační systém a elektronické diskusní fórum pro podnikatele Moravskoslezského kraje. Dále budou vytvořeny propracované vzdělávací materiály a pořádány výukové kursy.

Bližší informace o projektu jsou dostupné na webové stránce: www.eurosg.commsvc

Informace obdržíte i na e-mailových adresách CES@vsb.cz a infoeurosg.com

Igor Černý,

Centrum pro evropská studia, VŠB-TU Ostrava,

partner projektu za VŠB-TU Ostrava

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down