01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovační strategie

V polovině roku 2000 byl oficiálně zahájen projekt InterpRISe v rámci programu ECOS/Ouverture, jímž Evropská komise podporuje spolupráci měst a regionů v zemích EU a v zemích střední a východní Evropy. Zkratka InterpRISe znamená meziregionální spolupráci na podporu inovačních strategií v Evropě....

V polovině roku 2000 byl oficiálně zahájen projekt InterpRISe v rámci programu ECOS/Ouverture, jímž Evropská komise podporuje spolupráci měst a regionů v zemích EU a v zemích střední a východní Evropy. Zkratka InterpRISe znamená meziregionální spolupráci na podporu inovačních strategií v Evropě. Projektu se účastní regiony Jižní Morava, Hajdu-Bihar (Maďarsko), Sasko-Anhaltsko (Německo) a Limburg (Nizozemí).

Hlavním výstupem projektu ve vztahu k Jihomoravskému kraji a městu Brnu je zpracovaná a schválená Regionální inovační strategie (RIS) Jižní Moravy. Práce na této í strategii regionu je výsledkem více než ročního úsilí o vytvoření systému soustavné podpory inovací a inovačního podnikání na Jižní Moravě. Na jejím vypracování se podílela velká řada subjektů - firmy a podnikatelé, instituce na podporu podnikání, zástupci státní správy a samosprávy, vysoké školy, neziskové organizace a v neposlední řadě zpracovatelský tým pod vedením Regionální rozvojové agentury Jižní Moravy (RRAJM).

Cílem těchto aktivit je podporovat strategickou orientaci regionu v oblasti inovací, nových technologií a systémového přístupu k řešení spolupráce mezi samosprávou, vysokými školami a podnikatelskou sférou.

Informace o projektu InterpRISe (v angličtině) lze nalézt na www.project-interprise.org. Informace oRegionální Inovační Strategii Jižní Moravy jsou na stránkách www. rrajm.cz/reg_is.html

- km -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down