01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

DŮM POD HRADEM

Nový dům s pečovatelskou službou otevřela Městská část Praha 1 na Malé Straně. Zájemcům nabízí 12 bytů, z nichž jeden je pro vozíčkáře. V objektu se nachází jídelna, klubovna, pokoj pro zdravotní sestru a byt pro správce budovy. Dům byl léta v havarijním stavu. Statické zajištění si vyžádaly i...

Nový dům s pečovatelskou službou otevřela Městská část Praha 1 na Malé Straně. Zájemcům nabízí 12 bytů, z nichž jeden je pro vozíčkáře. V objektu se nachází jídelna, klubovna, pokoj pro zdravotní sestru a byt pro správce budovy. Dům byl léta v havarijním stavu. Statické zajištění si vyžádaly i opěrné zdi u přilehlé terasové zahrady pod Pražským hradem. Celková výše nákladů dosáhla 55 miliónů korun, z nich 3 milióny poskytlo Ministerstvo pro místní rozvoj. K prvním obyvatelům tohoto domu v ulici U Zlaté studně patří i starší žena, jejíž obydlí zničila letošní povodeň. Všichni žadatelé, kteří byli schváleni radou městské části a podepsali nájemní smlouvu, po svém nastěhování oceňují maximální pohodlí, které se jim v historickém domě na Malé Straně nyní dostává. Měsíční nájem u nejmenšího bytu včetně poplatků za služby činí 1975 korun.

- jb -

Centrum Letňany

V pražských Letňanech otevřeli nové obchodní centrum Letňany. Kromě více než 100 nových obchodů je zde plavecký bazén, zimní stadion a parkování pro 3000 aut. Společně s hypermarketem Tesco je to jedno z největších center ve střední Evropě. Celkové náklady na výstavbu této druhé etapy dosáhly asi 40 miliónů USD, Projekt byl realizován ve spolupráci s radnicí a obyvatelé této městské části byli o stavbě průběžně informováni.

- ec -

NOVÁ DOMINANTA

V Praze byla otevřena exkluzívní administrativní budova Centrum Karlovo náměstí, která přišla na 1,7 miliard korun. Centrum nabízí k pronájmu 20 tisíc m2 plochy, z toho 15 tisíc pro administrativní účely a zbývající část pro maloobchod. Mezi první nájemce patří pobočka Raiffeisenbank, restaurace, kavárna a renomovaná jazyková škola Berlitz, která zde otevře své největší jazykové centrum v ČR. Nájemci budovy mohou využívat i podzemní parkoviště s kapacitou 143 parkovacích míst. GE Capital Golub již otevřel podobné objekty ve Varšavě, Petěrburgu a Budapešti.

- rk -

Podporují zaměstnanost

Město Podbořany s 6253 obyvateli spadá pod okres Louny, který od roku 1992 patří mezi tři okresy s nejvyšší nezaměstnaností v ČR (k letošnímu 30. červnu dosahovala 14,4 procenta). Město vynaložilo na podporu zahraničních investic včetně státních dotací již 35 miliónů korun. Buduje průmyslovou zónu Alpka, kde zahraničním investorům nabízí prostor pro výstavbu továren a výroben. Začátkem října zde byl otevřen výrobní závod CANDY na výrobu chladniček a mrazniček. Plánovaný roční objem produkce je 800 tisíc chladniček. V současné době továrna zaměstnává 200 lidí z Podbořan a okolí, v konečné fázi jich bude 600. Nedostatek odborných pracovních sil na Podbořansku vyřešila společnost proškolováním přijímaných pracovníků. Prvních zhruba 60 zaměstnanců z dělnických profesí, přijatých v roce 2001, bylo odborně rekvalifikováno v továrně Candy v Donoře v Itálii, další prošli školením v Podbořanech.

-ka--

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down