01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Společně v cestovním ruchu

Zlínský kraj hodlá podepsat deklaraci o spolupráci v oblasti cestovního ruchu s Jihomoravským krajem. Půjde v ní především o společnou propagaci turisticky atraktivních regionů obou krajů, například Slovácka. "Slovácko se rozkládá na území Zlínského i Jihomoravského kraje. Je to přirozený...

Zlínský kraj hodlá podepsat deklaraci o spolupráci v oblasti cestovního ruchu s Jihomoravským krajem. Půjde v ní především o společnou propagaci turisticky atraktivních regionů obou krajů, například Slovácka.

"Slovácko se rozkládá na území Zlínského i Jihomoravského kraje. Je to přirozený turistický region a pro rozvojové plánování je proto nezbytná spolupráce a koordinace obou krajů.

Tato deklarace je oficiálním počátkem těchto aktivit, se kterými přichází Zlínský kraj," uvedl Jiří Severin, krajský radní zodpovědný za oblast cestovního ruchu.

V připravované deklaraci se obě strany shodují například v tom, že oba kraje mají mnoho společného, zejména: hranici, historickou minulost a folklorní tradice, přirozený turistický region Slovácko, některé projekty cestovního ruchu (Baťův kanál, vinařské a další stezky), Euroregion Bílé Karpaty, turistickou infrastrukturu (cyklotrasy, pěší trasy, vodní cesty), tematické a regionální produkty cestovního ruchu.

Proto se Zlínský a Jihomoravský kraj podle deklarace shodují na potřebě učinit následující kroky: představit široké veřejnosti společné území jako jedinečnou turistickou destinaci, podnítit činitele rozvoje cestovního ruchu k zavedení principů trvalé udržitelnosti do praxe, vytvářet mechanismy pro širší koordinaci a využití současných a budoucích marketingových příležitostí, integrovat služby cestovního ruchu, zajistit součinnost v rámci získávání podpory z fondů Evropské unie (případně jiných zdrojů), spolupracovat v oblasti zachování a využití přírodního a kulturního bohatství, koordinovat tvorbu produktů cestovního ruchu, propojit informační systémy cestovního ruchu, koordinovat a sdílet aktivity v oblasti rozvoje lidských zdrojů pro potřeby cestovního ruchu, získávat a rozšiřovat podporu občanské společnosti a soukromého sektoru pro cestovní ruch, organizačně a finančně zajistit realizaci deklarace. Proto by měla vzniknout i společná pracovní skupina.

"O textu a náplni deklarace budeme ještě jednat. Kromě Slovácka se zaměříme také na další zajímavé části obou regionů, třeba určité části Kroměřížska," řekl Jiří Severin.

- mo -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down