01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová radnice v Uhřiněvsi

Radnice Městské části Praha - Uhříněves (Praha 22) upoutá už na první pohled. Věž představuje zajímavý architektonický prvek, který dominuje celému komplexu. Objekt radnice bude spolu se sousedním polyfunkčním domem a bytovými domy tvořit zastavěnou část nového náměstí, jež zde má v dohledné době...

Radnice Městské části Praha - Uhříněves (Praha 22) upoutá už na první pohled. Věž představuje zajímavý architektonický prvek, který dominuje celému komplexu. Objekt radnice bude spolu se sousedním polyfunkčním domem a bytovými domy tvořit zastavěnou část nového náměstí, jež zde má v dohledné době vzniknout.

Hned po vstupu do budovy radnice, na podlaze proti dveřím, zaujme znak městské části. Je vyskládán z keramické dlažby řezané vodním paprskem. Toto řešení je bezesporu originálním označením reprezentativní stavby města. Informační kancelář je umístěna také u vstupu, takže ji nelze minout.

Budova radnice má tři nadzemní podlaží a ve věži umístěnou polokruhovou zasedací místnost.

V suterénu sídlí počítačové zázemí úřadu, archívy a technické místnosti. Součástí radnice je osm uzavřených garážových stání přístupných ze zadní strany budovy, kde se nacházejí také zpevněné plochy pro parkování.

Radnice je moderně vybavena. Například systém přepážek pro návštěvníky jednotlivých odborů úřadu, který bude asi jeden z nejmodernějších v metropoli, má elektronický vyvolávací systém, jaký se používá v bankovních a peněžních ústavech. Návštěvník si pak jen na venkovním přístroji vymačká podle druhu žádosti pořadí. Odpadá nepříjemné čekání za dveřmi kanceláře. Objekt je bezbariérový a zčásti klimatizován.

Stavbu uhříněvské radnice postavila IPS Skanska, středisko 15 (vedoucí Jindřich Beneš), divize PS Čechy pod vedením stavbyvedoucího ing. Ladislava Kozáka. Autorem architektonického návrhu byl Ing. arch. Eduard Cífka.

Budova je z konstrukčního hlediska kombinací železobetonového skeletu a cihelných vyzdívek. Krov je klasicky dřevěný, krytina je z titan-zinkového plechu. Zastavěná plocha je 730 m2, celková užitná obsáhne kolem 2000 m2. Investorem byla městská část Praha - Uhříněves (Praha 22).

- ev -

FOTO AUTORKA

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down