01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

ÚSPĚŠNÉ INFOCENTRUM

Infocentrum Český Krumlov reprezentuje Jihočeský kraj v prvním ročníku celostátní soutěže Náš kraj 2002, kterou na začátku turistické sezóny vyhlásil odborný časopis C.O.T. Business. Hlavním cílem tohoto projektu je podpořit nově vzniklé kraje v jejich úsilí o rozvoj turistiky a cestovního ruchu...

Infocentrum Český Krumlov reprezentuje Jihočeský kraj v prvním ročníku celostátní soutěže Náš kraj 2002, kterou na začátku turistické sezóny vyhlásil odborný časopis C.O.T. Business. Hlavním cílem tohoto projektu je podpořit nově vzniklé kraje v jejich úsilí o rozvoj turistiky a cestovního ruchu regionů.

Pro letošní rok má soutěž tři kategorie: nejlepší informační centrum, nejlepší cizojazyčný propagační materiál kraje a nejlepší internetová prezentace kraje. Uzávěrka první z nich byla na konci června, druhá byla ukončena počátkem srpna a do třetí jsou automaticky zařazeny všechny oficiální internetové prezentace krajů.

Vzhledem k tomu, že v každé kategorii může být za kraj nominován pouze jeden subjekt, Krajský úřad Jihočeského kraje nakonec vybral jako nejlepší informační centrum českokrumlovské Infocentrum. Důvodem byly zejména jeho dlouholeté zkušenosti, nadstandardnost poskytovaných služeb a množství aktivit s přímou návazností na turismus.

Výsledky soutěže Náš kraj 2002 budou slavnostně vyhlášeny v rámci doprovodného programu 35. ročníku mezinárodního festivalu filmů a videospotů s tematikou cestovního ruchu TOURFILM 2002 v Karlových Varech ve dnech 25. - 26. září.

Soutěž je zatím na úplném začátku, a tak se ze strany zúčastněných objevilo množství nejrůznějších námětů, například na upřesnění či rozšíření kategorií. Jde o logický důsledek skutečnosti, že informační centra z menších měst mají malou šanci konkurovat možnostem a atraktivitám světoznámých a turisticky hojně navštěvovaných lokalit. Na druhé straně prostřednictvím soutěž se zviditelní a ocení mnohdy nenápadná, ale náročná práce lidí z informačních center. Navíc může být zdrojem inspirace pro krajské úřady při snaze přispět k lepšímu postavení cestovního ruchu svých regionů na tuzemském i světovém trhu.

- mp -

FOTO ARCHÍV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down