01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Konference "Veřejná zeleň"

Třetího října proběhne na Krajském úřadu Libereckého kraje konference "Veřejná zeleň". Cílem je představit problematiku z různých úhlů, a především definovat, že pod pojmem životní prostředí nemůže být chápáno pouze to, co je za hranicemi města. Předpokladem optimálního působení zeleně není jen...

Třetího října proběhne na Krajském úřadu Libereckého kraje konference "Veřejná zeleň". Cílem je představit problematiku z různých úhlů, a především definovat, že pod pojmem životní prostředí nemůže být chápáno pouze to, co je za hranicemi města.

Předpokladem optimálního působení zeleně není jen kvalitní projekt sadových úprav, ale také kvalitní založení a údržba všech prvků zelené plochy. Následuje-li po provedené realizaci sadových úprav ihned řádná údržba, snižuje se tím možnost devastace návštěvníky či uživateli, urychluje se celkový vývoj založené zeleně a vytvářejí se podmínky pro její další ekonomickou údržbu.

Je-li založení zeleně realizací záměru projektanta, teprve její kvalifikovaná údržba dovádí záměr projektanta k očekávané hodnotě. Tuto hodnotu lze dalším kvalitním ošetřováním a udržováním zachovávat po dlouhá léta, popřípadě dále zvyšovat.

Konferenční program bude sestaven do tří bloků. První blok konference je sestaven z příspěvků na obecná témata. V druhém bloku se příspěvky budou týkat především konkrétních zkušeností a způsobů financování, využívání dotací, způsobu správy a údržby, informací o rozvojových programech. Třetí blok se zaměří na témata odbornějšího charakteru, jako jsou kvalita výsadeb, invazní rostliny a způsob jejich likvidace a údržba zeleně. S příspěvky vystoupí zástupci ministerstev a státních institucí (Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo životního prostředí ČR, Státní fond životního prostředí), výzkumných ústavů a univerzit, občanských a zájmových sdružení a se svými zkušenostmi také zástupci měst.

Záštitu nad konferencí převzal Liberecký kraj, jehož záměrem je přiřadit problematice veřejné zeleně důležitost a nastínit možnosti jejího řešení. Pořadatel konference Technické služby města Liberec, a s., má v oblasti veřejné zeleně dlouholeté zkušenosti. Program konference je určen jak pro veřejnou správu Libereckého kraje, tak pro soukromé subjekty. Zváni budou starostové měst, zastupitelé, odbory územního plánování a životního prostředí, odbory městské zeleně, stavební úřady i soukromé společnosti (investoři, developeři, správci majetku). Vítáni budou i další účastníci, pro které je téma veřejné zeleně pracovně nebo osobně zajímavé.

Pokud vás témata zaujala a máte zájem o zaslání programu, kontaktujte pořadatele. Pro další informace slouží internetové stránky na adresách: www.verejnazelen.tk a www.tsml.cz. Marketingový partner konference a konferenční sekretariát: Agentura regionálního rozvoje, spol. s r. o., Ing. Ida Svobodová, tel.: 0602/964 364, 048/52 26 253,

e-mail: i.svobodova@arr-nisa.cz.

- is -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down