01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Letadlem do Kunovic?

Podporu vzniku pravidelné letecké linky z Kunovic do Prahy vyjádřili na červnovém jednání se zástupci společnosti Letecké závody Kunovice představitelé Zlínského kraje. "Tento záměr má naší plnou podporu. Doplnění automobilové, autobusové a vlakové dopravy o leteckou považuji za logické a nutné....

Podporu vzniku pravidelné letecké linky z Kunovic do Prahy vyjádřili na červnovém jednání se zástupci společnosti Letecké závody Kunovice představitelé Zlínského kraje.

"Tento záměr má naší plnou podporu. Doplnění automobilové, autobusové a vlakové dopravy o leteckou považuji za logické a nutné. Podpora takovéto aktivity je také zakotvena v Programu rozvoje územního obvodu Zlínského kraje, takže se v budoucnu otevírá možnost získat finanční prostředky grantů Evropské unie. Navíc jde také o navázání tradice létání v našem regionu, takže nezačínáme od bodu nula," řekl hejtman František Slavík.

Napojení regionu na pravidelnou leteckou linku přispěje k jeho zatraktivnění pro soukromé firmy i turistické návštěvníky. "Určitě to zájem o náš region zvýší, u soukromých firem i dalších návštěvníků. Dohodli jsme se, že akciová společnost zpracuje marketingový průzkum a připraví harmonogram konkrétních kroků, nezbytných k tomu, aby linka mohla být co nejdříve uvedena do provozu," uvedl hejtman Slavík.

Ekonomický ředitel Leteckých závodů Tomáš Štefánek označil jednání za důležité, neboť v něm zazněla oboustranná shoda na realizaci záměru. Současně ocenil, že kraj jasně projevil snahu podporovat rozvoj letecké dopravy v regionu. "Teď už budeme jenom hledat způsoby, jak co nejdříve linku "rozlétat". Předpokládáme, že kraj s námi bude participovat na prvotních nákladech, které budou nezbytné k zařízení a vybavení letiště například bezpečnostními prvky. Uvítali bychom také určitou pomoc v úvodních měsících, než si lidé navyknou na tento způsob dopravy a než linka bude dostatečně obsazena na to, aby byla rentabilní," řekl Štefánek.

- to -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down