01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

PROPAGACE PAMÁTEK

Hobby park Bohumín na své děti nezapomíná. Na hlavní třídě dr. E. Beneše je dětský koutek s mnoha atrakcemi k nejrůznějším radovánkám. I na prázdniny pro ně připravilo překvapení - další rozšíření oblíbeného Hobby parku. Vedle řady průlezek, houpaček, kolotočů a dalších dřevěných prvků je zde vodní...

Hobby park

Bohumín na své děti nezapomíná. Na hlavní třídě dr. E. Beneše je dětský koutek s mnoha atrakcemi k nejrůznějším radovánkám. I na prázdniny pro ně připravilo překvapení - další rozšíření oblíbeného Hobby parku.

Vedle řady průlezek, houpaček, kolotočů a dalších dřevěných prvků je zde vodní svět. Vodu si děti sami nebo za pomocí svých rodičů ručně napumpují, čímž ji vpustí do soustavy vydlážděných potůčků, které se různě vlní a otáčejí, úží i rozšiřují. Navíc je lze přehradit a vytvořit si malou tůňku. Lodičkám se na podobných cestách bude určitě líbit. Ale zkrátka nepřijdou ani milovníci staveb. Použít mohou dřevěné korýtko, které vodu přivede až do nedalekého pískoviště. No a tam už se fantazii meze nekladou, vyrůstat mohou jednoduché bábovičky, ale i rafinované hrady. Kdo bude mít žízeň nebo si bude potřebovat umýt ruce, poslouží mu tzv. pítko ze dvou kmenů s pípou a tlačítkovým ventilem.

Všechna vyčerpaná voda bude odvedena pod blízký rovněž nově vybudovaný dřevěný můstek a odtud do zasakovací jímky. Kromě těchto atrakcí je v Hobby parku upravena i zeleň, cestičky a chodníčky. To vše za 1,2 miliony korun. Příští rok by se snad mohla vztyčit i horolezecká stěna či posezení pro "náctileté".

- om -

Propagace památek

Rada libereckého kraje na červencovém zasedání schválila poskytnutí finančních příspěvků akcím pořádaných v rámci propagace Dnů evropského dědictví, které proběhnou 14. a 15. září. Dny evropského dědictví jsou považovány za největší celoevropskou kulturní akci. Od roku 1991 se konají každoročně, a to pod patronátem Rady Evropy. V ČR je od počátku národním koordinátorem Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. U této příležitosti se v řadě památkových objektů pořádají doprovodné kulturní a vzdělávací akce. Pro kvalitnější informovanost o průběhu Dnů evropského dědictví vydá Liberecký kraj informační skládačku, která bude obsahovat vybrané doprovodné akce z celého regionu.

- bra -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down