01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Plavecký areál v Děčíně

Plavecký areál v Děčíně patří mezi nejmodernější rekreační sportovní komplexy v České republice (viz titulní strana). V letní části areálu jsou pro návštěvníky k dispozici plavecké bazény o délce 25 a 50 m, rekreační bazén, beatchvolejbalové hřiště a rozsáhlé travnaté plochy. V kryté části se...

Plavecký areál v Děčíně patří mezi nejmodernější rekreační sportovní komplexy v České republice (viz titulní strana). V letní části areálu jsou pro návštěvníky k dispozici plavecké bazény o délce 25 a 50 m, rekreační bazén, beatchvolejbalové hřiště a rozsáhlé travnaté plochy. V kryté části se nachází 25 m dlouhý bazén, dětský výukový bazén, tři tobogány, vodní hřib, divoká řeka, vířivky, dětská brouzdaliště a také restaurace. V prvním patře objektu najdou zájemci fitness, solária, dvě sauny, klubová sauna, letní terasu, kosmetický a masážní salón.

Plavecká hala byla slavnostně otevřená a již 3. září loňského roku. Stavba patří mezi finančně nejnáročnější investiční akce města za poslední čtyři roky. Město zde proinvestovalo více než 140 miliónů korun. Provozovatelem areálu se stala po řádném výběrovém řízení firma DC Relax, s. r. o.

Venkovní areál plavecké haly byl zpřístupněn veřejnosti 1. července letošního roku. Je otevřen každý den od 9 do 20 hodin. Pro občany a turisty je k dispozici vedle 25 a 50 m dlouhého bazénu, zatravněných ploch také brouzdaliště pro děti a občerstvení. Stravování je umožněno v zastřešených prostorách vedle šaten a ve stánku, vybudovaném z prostředků DC Relax. Venkovních šatny stály město více než 26 miliónů korun. Je třeba ocenit, že součástí zimních a letních šaten jsou speciální šatny pro vozíčkáře.

V areálu se počítá i s ubytovacími prostory, které je nutno ještě dobudovat.

Celodenní vstupné pro dospělého činí 50 Kč, pro dítě 30 Kč. Po 14. hodině zaplatí dospělí 30 Kč a dítě 20 Kč.

Aquapark Děčín, jehož projektanty jsou Antonín Buchta, Štefan Bolcha a Jan Špaček, se umístil mezi finalisty prestižní soutěže Obce architektů Grand prix, 2002 - v kategorii Novostavba.

- ob -

FOTO Jiří URBAN

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down