01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Houpadla musí být bezpečná

Pružinová houpadla najdeme nejen na dětských hřištích mateřských škol, ale také ve vstupních prostorách firem a obchodů, v městských sadech a parcích, autokempincích a rekreačních střediscích, v rehabilitačních zařízeních a na dalších místech. Výrobcem houpadel známých pod značkou HARI je již deset...

Pružinová houpadla najdeme nejen na dětských hřištích mateřských škol, ale také ve vstupních prostorách firem a obchodů, v městských sadech a parcích, autokempincích a rekreačních střediscích, v rehabilitačních zařízeních a na dalších místech. Výrobcem houpadel známých pod značkou HARI je již deset let firma Eurogame, s. r. o, ze Zlína. Na to, zda jsou tyto hračky pro děti bezpečné, jsme se zeptali ředitele společnosti Ing. Josefa Rozuma.

Mohou houpadla opravdu využívat děti všech věkových kategorií?

Houpadla jsou určena pro děti předškolního a školního věku, to znamená od tří do dvanácti let. Vzhledem k svému umístění na veřejných prostranstvích musejí však odolat i zatížení dospělého člověka. Naše houpadlo HARI má certifikát podle evropských norem a splňuje poměrně přísná bezpečnostní kritéria. Jinak bychom ani nemohli výrobek exportovat do Švýcarska, Francie a na Slovensko. Pružina, která je součástí houpadla, je vyrobena na zakázku z kvalitní ušlechtilé oceli se zaručenou pružností a pevností a poskytujeme na ni dvouletou záruku. Tělo je vyrobeno z tvrzené vodovzdorné překližky opatřené čtyřvrstvým nátěrem odolným povětrnostním podmínkám. Sedátko je opatřeno protiskluzným povrchem.

V jakých variantách se houpadlo vyrábí?

Vycházíme z jednoduchých, spíše stylizovaných tvarů. Z více než dvaceti modelů patří k nejzajímavějším například Pes a Kočka, Lev, Žirafa, Zebra, Ryba - Skalár, Skútr, Auto, Dalmatin, Dvojlístek - Žabák nebo Čtyřlístek. Jsme schopni vytvořit i jiné tvary houpadel podle přání zákazníka, ale samozřejmě za předpokladu, že budou vyhovovat všem normám. Takovým příkladem je houpadlo Princ, které jsme vyrobili na objednávku firmy Opavia.

Pokud jde o barvy, snažíme se o vkusné kombinace. Pružinu vyrábíme v barvě červené, žluté, modré nebo černé, tělo v barvě červené, modré, žluté, zelené nebo bílé, sedátko je vždy hnědé. Barvy lze vzájemně libovolně kombinovat nebo je možno zhotovit jiný požadovaný odstín.

Je instalace houpadla složitá?

Houpadlo se upevňuje do země pomocí kovového upínacího systému. Bez betonování!

To zdůrazňuji. Zabudování do země lze provést podle jednoduchého návodu. Montáž trvá jedné osobě asi hodinu. Toto upevnění je zcela bezpečné a navíc není pod houpadlem beton ale tráva, což je výhodné zvláště pro malé děti.

Druhým způsobem instalace je upevnění do interiéru na desku z protiskluzné překližkyo rozměru 80 x 120 cm. Oba upevňovací způsoby lze kombinovat, to znamená, že přes léto je houpadlo v zemi a na zimu se dá přešroubovat na desku. Mateřské školy je tak mohou využívat celoročně.

Máte nějaké novinky pro letošní rok?

Z pružinového programu je to nový model Opice, potom koník Grošák s hřívou ze sisálového motouzu nebo koník Hnědák provedený v přírodní barvě dřeva. Nový certifikát jsme rovněž získali na Talíř na třech pružinách, který může využívat až deset dětí najednou.

Součástí našeho programu je také soubor skluzavek, který doplňuje vybavenost dětských hřišť. Skluzavky jsou laminátové, samonosné, v délkách 150 - 520 cm. Vyráběny jsou rovné nebo s vlnou nebo jako svahový tobogán. Barvy jsou v základních odstínech - červená, modrá, žlutá, zelená nebo duhová.

PETR HORÁK

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down