01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Užitečné publikace

Zákon o obcích Publikace nabízí výkladové řešení častých sporných přístupů při aplikaci zákona o obcích. Autoři JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D., JUDr. Radek Ondruš, Doc. JUDr. Petr Průcha, CSc., jsou právníci činní v oblasti teorie a praxe správního a ústavního práva. U jednotlivých paragrafů je...

Zákon o obcích

Publikace nabízí výkladové řešení častých sporných přístupů při aplikaci zákona o obcích. Autoři JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D., JUDr. Radek Ondruš, Doc. JUDr. Petr Průcha, CSc., jsou právníci činní v oblasti teorie a praxe správního a ústavního práva.

U jednotlivých paragrafů je výběrově odkazováno i na související odbornou literaturu a judikáty. Vzhledem k tomu, že zákon o obcích je poměrně mladým právním předpisem, není judikatura a literatura uplatněna u všech ustanovení.

V rámci judikatury jsou použita i rozhodnutí soudů, která vznikla za jiného právního stavu, pokud jsou tato rozhodnutí využitelná i dnes. Na judikáty Ústavního soudu je odkazováno podle jejich čísla ve Sbírce nálezů a usnesení Ústavního soudu i jejich čísla jednacího, případně čísla zveřejnění ve Sbírce zákonů. Zákon o obcích je zpracován na základě právního stavu ke dni 1. 1. 2002.

Komentář zákona o obcích byl sepsán s cílem, aby forma i obsah byly co nejpřístupnější uživatelům z řad funkcionářů a zaměstnanců obcí, kteří ve své naprosté většině nemají právnické vzdělání.

Úhrada za dodávku tepla

(3. přepracované a doplněné vydání podle stavu k 1. 3. 2002)

Publikace Ing. Karla Bašuse se týká výše úhrady za dodávku tepla ze soustav centralizovaného zásobování teplem a z blokových a domovních kotelen za ústřední vytápění a za poskytování teplé užitkové vody. Zabývá se zejména obecnou cenovou problematikou se zaměřením na ceny tepla, zásadami cenové regulace, specifikací jednotlivých položek kalkulace cen tepla, smluvními vztahy mezi dodavateli a odběrateli a měřením tepla. Vedle toho je její podstatná část věnována problematice pravidel pro vytápění a dodávky teplé užitkové vody dané vyhláškou č. 152/2001 Sb., rozúčtování nákladů na konečné spotřebitele dané vyhláškou č. 372/2001 Sb. a rozúčtování nákladů na více odběrných míst dané vyhl. č. 224/2001 Sb. Doslovný text těchto vyhlášek je uveden v závěru této publikace.

Třetí vydání této publikace bylo připraveno proto, že v poslední době došlo ke změně zákonů v této oblasti, včetně vydání nových prováděcích předpisů. Vedle toho došlo i ke změnám v oblasti cenových předpisů a k přechodu kompetence v oblasti regulace cen tepla z Ministerstva financí na nově vzniklý Energetický regulační řád. Tato publikace zahrnuje legislativu platnou k 1. 3. 2002.

Je určena především pro výrobce a distributory tepla, orgány státní správy a samosprávy (zejména městské a obecní úřady), stavební bytová družstva, družstva vlastníků, realitní kanceláře, vlastníky a správce domů a v neposlední řadě i pro uživatele bytů a vlastníky a nájemce nebytových prostorů.

První kniha stojí 298 Kč, druhá stojí 290 Kč včetně DPH a můžete si je písemně objednat na adrese ECONOMIA, a. s., VTÚ, Dobrovského 25, 170 55 Praha 7, kde vám zařídí její zaslání na dobírku přímo z nakladatelství LINDE Praha. Případné informace na tel.: 02/24 21 22 14.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down