01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

PRAVIDLA PRO DOTACE

Rada Jihomoravského kraje (RJMK) na své schůzi 25. dubna schválila pravidla pro rozdělování dotací z prostředků Jihomoravského kraje v oblasti kultury a památek. Jde o dotace na činnost, na podporu kulturních aktivit a akcí, na obnovu památkových objektů a území, na restaurování movitých památek.

Dotace nesmí přesáhnout 50 % celkových ročních nákladů žadatele, do dotace nesmí být zahrnuty náklady spojené s akcemi pořádanými v zahraničí.

Žádosti o dotace přijímá odbor kultury a památkové péče Krajského úřadu Jihomoravského kraje, který je předá k vyjádření kulturní komisi RJMK. Po vyjádření kulturní komise žádosti předloží odbor kultury a památkové péče k rozhodnutí RJMK. V případě, kdy je žadatelem o dotaci obec, předloží Rada Jihomoravského kraje žádost k rozhodnutí Zastupitelstvu Jihomoravského kraje.

Dotace se poskytuje na základě písemné smlouvy mezi Jihomoravským krajem a žadatelem příjemcem dotace. Poskytované dotace pro jednoho příjemce nesmí převýšit 200 000 Kč v kalendářním roce.

Podrobnosti včetně formulářů budou zveřejněny na internetové stránce Jihomoravského kraje www.kr-jihomoravsky.cz.

- jk -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down