01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zlatá medaile X: TENDRU

Zlatou medaili mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2002 získal nový softwarový produkt x:tendr společnosti RTS, a. s. Řediteli společnosti RTS, a. s., Ing. Jiřímu Košuličovi předal ocenění Jiří Škrla, generální ředitel společnosti Veletrhy Brno, a. s. Produkt x: tendr zpřehledňuje a zjednodušuje organizaci veřejných zakázek.

Software x:tendr je určen pro zadavatele veřejných zakázek, tj. zejména pro obecní a krajské úřady, orgány státní správy, investory ve stavebnictví, rozpočtové organizace nebo zdravotnická zařízení. Držitel Zlaté medaile IBF 2002 uživatelům nabízí evidenci veřejných zakázek, termínovaný kalendář a přehled aktuálního stavu organizace veřejné zakázky. Uživatelé si díky x:tendru dokumenty vytvoří a poté je mohou aktuálně upravovat. Software x:tendr je kompatabilní s produkty MS Office.

"Náš výrobek zefektivní všechny rutinní administrativní činnosti spojené s veřejnými zakázkami a zjednoduší a urychlí komunikaci mezi zadavatelem, uchazeči a příslušným orgánem dohledu," vysvětluje Košulič.

Pro jednotlivé formy veřejných zakázek má x:tendr připraveny předdefinované scénáře. Vzorové dokumenty jsou zpracovány pro všechny fáze průběhu veřejné soutěže. Součástí x:tendru je statistické zpracování cenových nabídek včetně grafických srovnání, jejich automatické načítání, které zamezuje ručnímu přepisování, a posouzení kritérií, jež je v podobě přehledných tabulek.

Produkt uživatelům také poskytuje informace o aktuálních cenách stavebních prací a stavebních materiálů. Software x:tendr může být doplněn o speciální modul, který pro uchazeče vytvoří v elektronické a tištěné formě jednotný výkaz, sestaví kontrolní cenový propočet a detailně vyhodnotí nabídky až do úrovně konkrétních položek. Informace o stavu, účastnících i výsledku veřejné zakázky lze prostřednictvím aplikace Stavební online převádět přímo na internetovou síť. "O x:tendr je podle prvních signálů zájem. Zlatá medaile tomu bezpochyby napomohla," doplňuje ředitel Košulič.

Slavnostní vyhlášení výsledků prestižní soutěže o Zlatou medaili veletrhu IBF 2002 proběhlo v brněnském Janáčkově divadle. Do soutěže bylo původně přihlášeno 27 prací. Do druhého kola soutěže nominovala odborná porota, jejímž předsedou byl prof. Ing. Jiří Kratochvíl, CSc., celkem 19 exponátů, a poté vybrala 5 nejúspěšnějších výrobků. Vedle software x:tendr společnosti RTS, a. s., se jednalo o sérii koupelnových obkladů RAKO Harmony, systém podzemních sítí a vedení vod Prefa Brno, a. s., výrobek Hilti PS 20 Handyscan firmy Hilti ČR, spol. s r. o., a produkt Balakryl antikor společnosti Barvy Tebas, a. s.

- ec -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down