01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Den bez aut

Dne 22. září by se i v českých městech měl konat Evropský den bez aut. Některá města se možná také zapojí do evropského týdne dopravy (16. - 22. září 2002). Ministr životního prostředí oslovil v této souvislosti starosty našich měst dopisem, a to prostřednictvím Svazu měst a obcí ČR a Národní sítě...

Dne 22. září by se i v českých městech měl konat Evropský den bez aut. Některá města se možná také zapojí do evropského týdne dopravy (16. - 22. září 2002). Ministr životního prostředí oslovil v této souvislosti starosty našich měst dopisem, a to prostřednictvím Svazu měst a obcí ČR a Národní sítě zdravých měst ČR.

Myšlenka dne bez aut se rozšířila do všech států EU i kandidátských zemí. Cílem aktivit je upozornit občany na problematiku automobilové dopravy a probudit aktivní přístup občanů ve spojení s občanskými sdruženími ke svému městu. Letošní Evropský den bez aut bude součástí Evropského týdne dopravy, kdy se budou konat propagační a osvětové akce na podporu různých forem udržitelné dopravy (veřejná doprava, cyklistika, zelené stezky apod.).

- vd -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down