01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fasáda roku

Letos proběhl již druhý ročník soutěže Fasáda roku, kterou vyhlašuje jeden z nevýznamnějších výrobců omítek, fasád, fasádních nátěrů, zateplovacích systémů a dalších výrobků, společnost Baumit. Jak konstatoval Ing. Pavel Med, ředitel společnosti Baumit, celkem 98 přihlášených děl z celé ČR je...

Letos proběhl již druhý ročník soutěže Fasáda roku, kterou vyhlašuje jeden z nevýznamnějších výrobců omítek, fasád, fasádních nátěrů, zateplovacích systémů a dalších výrobků, společnost Baumit. Jak konstatoval Ing. Pavel Med, ředitel společnosti Baumit, celkem 98 přihlášených děl z celé ČR je důkazem, že soutěž oslovuje širokou skupinu odborníků - architektů, projektantů, realizátorů a investorů. Soutěž probíhala v kategoriích Novostavba, Rekonstrukce, Rekonstrukce panelového domu.

"Osobně jsem více očekával od kategorie Rekonstrukce obvodového pláště panelového domu, kde se dle mého názoru neobjevilo žádné nové řešení, vybočující z řady. A to přesto, že tato kategorie má před sebou vzhledem k nevyhnutelné revitalizaci bytového fondu nesporně velkou perspektivu," řekl ředitel.

V kategorii Novostavba porota rozhodla 1. cenu neudělit, 2. cenu získal bytový dům C, Praha 14 - Černý Most, 3. cena byla udělena Bytovému domu Václavka, Praha 9 - Prosek. V kategorii Rekonstrukce získal 1. cenu Zámek Bechyně, jizdárna a areál zámku, 2. cenu obdržela Zemědělská fakulta Jihočeské Univerzity, České Budějovice., 3. cena byla udělena Nemocnici - objekty stará interna, Děčín. V kategorii Rekonstrukce panelového domu porota rozhodla udělit místo jedné ceny dvě odměny (po 15 000 Kč) - bytovému panelovému domu v Olomouci a bytovému panelovému domu v Praze 4 - Háje.

- Ec -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down