01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Veřejné informační terminály

Mezi priority reformy veřejné správy patří přiblížení výkonu veřejné správy občanům. Jednou z cest, jak tento úkol naplnit, je zavádění veřejných informačních služeb prostřednictvím internetu nebo jiných forem elektronické komunikace. Cílem je, aby občané mohli vyřizovat alespoň některé záležitosti...

Mezi priority reformy veřejné správy patří přiblížení výkonu veřejné správy občanům. Jednou z cest, jak tento úkol naplnit, je zavádění veřejných informačních služeb prostřednictvím internetu nebo jiných forem elektronické komunikace. Cílem je, aby občané mohli vyřizovat alespoň některé záležitosti bez osobní návštěvy úřadu, a to nepřetržitě bez ohledu na úřední hodiny.

K projektům, které umožňují lidem vést komunikaci s úřady a získat požadované informace, patří také veřejné informační terminály (VIT). Tento projekt realizovalo Ministerstvo vnitra ve spolupráci s Českým Telecomem, a. s.

V budově Ministerstva vnitra na Letné za účasti náměstka ministra pro reformu veřejné správy Josefa Postráneckého, ředitele odboru informatizace veřejné správy Tomáše Holendy a výkonného viceprezidenta pro telekomunikační služby Českého Telecomu George Jankovice byl slavnostně zahájen pilotní provoz jednoho z pěti terminálů. Zároveň byly zprovozněny další terminály v budovách Ministerstva vnitra v Praze - U Obecního domu 3, v Hybernské 2 a na Policejním prezidiu ČR ve Strojnické 27.

Pro občany zde bude zdarma přístupná zejména kompletní internetová stránka Ministerstva vnitra. S použitím karty je možno telefonovat, prohlížet další webové stránky a odesílat e - maily.

Současně je instalován také terminál v objektu Úřadu pro veřejné informační systémy v Praze. V průběhu následujících pěti měsíců zajistí Český Telecom zkušební provoz dalších 22 terminálů v rámci Plzeňského a Královéhradeckého kraje a postupně i ostatních krajů a Prahy.

- ec -

FOTO JIŘÍ NOVÁK

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down