01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Krok k Evropě

Krok k evropskému sbližování na úrovni krajů učinili počátkem února hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a zástupci Svobodného státu Sasko, když se sešli na společném jednání v Ústí nad Labem. Setkání hejtman Šulc ocenil s tím, že navázání spolupráce se Saskem je prioritním úkolem Ústeckého kraje v...

Krok k evropskému sbližování na úrovni krajů učinili počátkem února hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a zástupci Svobodného státu Sasko, když se sešli na společném jednání v Ústí nad Labem. Setkání hejtman Šulc ocenil s tím, že navázání spolupráce se Saskem je prioritním úkolem Ústeckého kraje v oblasti vnějších vztahů. Oba regiony jsou spolu historicky provázané a v současné době si mohou pomoci při řešení některých problémů, například v oblasti dopravní infrastruktury nebo hospodářského rozvoje. Kromě toho na řešení mnoha otázek je nutné dívat se z pohledu obou stran státní hranice (například ekologie, doprava aj.).

Z Drážďan na jednání s hejtmanem Ústeckého kraje přijeli zástupci saské vládní administrativy a regionální rozvojové agentury, setkání se též zúčastnili zástupci Regionální rozvojové agentury v Mostě. Obě strany si vyměnily zkušenosti a informace o rozvoji obou regionů a Ústecký kraj přijal pozvání na regionální konferenci o regionálním rozvoji v Drážďanech. "Považuji toto setkání za vstřícný krok ke sbližování Evropy na úrovni krajské samosprávy," dodal hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

- rk -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down