01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ústecký kraj nežaloval

Ústecký kraj nežaloval Dohodu s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy o změnách v nakládání se školskými nemovitostmi uzavřel statutární zástupce hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna s náměstkem ministra Jaroslavem Souralem. Dohoda zcela zrušila omezení v oblasti výpůjček a pronájmů...

Ústecký kraj nežaloval

Dohodu s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy o změnách v nakládání se školskými nemovitostmi uzavřel statutární zástupce hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna s náměstkem ministra Jaroslavem Souralem.

Dohoda zcela zrušila omezení v oblasti výpůjček a pronájmů nemovitostí, které po převzetí středních škol do svého majetku dávalo krajům za povinnost nakládat se školským majetkem pouze se souhlasem ministerstva.

Ústecký kraj byl jedním z mála krajů, který na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy nepodal žalobu ani ústavní stížnost, ačkoli se o tom před časem na mimořádně svolaném zastupitelstvu bouřlivě diskutovalo.

Kraj se však snažil jednáním sporné podmínky změnit. Dohodu proto Jaroslav Foldyna považuje za velký úspěch, protože jejím uzavřením padly důvody, které vedly některé kraje k zahájení soudních sporů.

"Snaha nalézt přijatelné řešení byla oboustranná," dodal Jaroslav Foldyna, nicméně ministerstvo výslovně ocenilo přístup představitelů Ústeckého kraje a jejich snahu nevést soudní spory, ale dobrat se akceptovatelné dohody.

- rk -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down