01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velkorysé řešení

Velkorysé řešení Od roku 1997 uvažovali v beskydské obci Čeladná o zásadní změně centra obce, jemuž léta dominovaly objekty původní textilní továrny. Nakonec padlo rozhodnutí vytvořit větší náměstí, obklopené ze tří stran bytovými domy, v jejichž přízemí budou menší obchůdky a provozovny. Obci se...

Velkorysé řešení

Od roku 1997 uvažovali v beskydské obci Čeladná o zásadní změně centra obce, jemuž léta dominovaly objekty původní textilní továrny. Nakonec padlo rozhodnutí vytvořit větší náměstí, obklopené ze tří stran bytovými domy, v jejichž přízemí budou menší obchůdky a provozovny.

Obci se záměr podařilo realizovat a komplex centra byl otevřen letos v srpnu. Ve čtyřpodlažních domech jsou desítky lukrativních bytů. Zájem o ně předčil očekávání, i když cena až téměř 19 000 Kč za čtvereční metr je na okolní poměry vcelku vysoká. Obec se tímto investičním záměrem zadlužila u nizozemských bank, jimž bude splácet nájemným z bytů, poplatky z pronájmu garáží a nebytových prostor v přízemí domů. Na výstavbu přispěli předem určitým podílem i nájemníci. Byty mají po 20 letech přejít do osobního vlastnictví.

Spolu s velkorysým řešením centra se radnice snaží, aby v obci bylo také dostatečné zázemí pro rekreanty, které by mohlo přispět k větší návštěvnosti obce. Ta je nyní známá i díky nedávno otevřenému jezdeckému areálu a golfovému hřišti. Tyto projekty financoval soukromý podnikatel.

- jis -

FOTO AUTOR

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down