01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Moderní obec

Krizový management Čtvrtý ročník odborné konference s mezinárodní účastí "Současnost a budoucnost krizového managementu" se uskuteční 28. - 29. listopadu 2001 v prostorách hotelu Olšanka v Praze 3 - Žižkově. Hlavními organizátory konference jsou: Vysoká vojenská škola pozemního vojska ve Vyškově,...

Krizový management

Čtvrtý ročník odborné konference s mezinárodní účastí "Současnost a budoucnost krizového managementu" se uskuteční 28. - 29. listopadu 2001 v prostorách hotelu Olšanka v Praze 3 - Žižkově.

Hlavními organizátory konference jsou: Vysoká vojenská škola pozemního vojska ve Vyškově, Institut krizového managementu Vysoké školy ekonomické v Praze, Policejní akademie, česká pobočka AFCEA, Česká asociace krizového managementu, Český národní výbor ISDR a další organizace. Organizačním garantem akce je T- Soft, s. r. o.. Jedním z mediálních partnerů je Moderní obec.

Hlavním mottem letošní konference je otázka "Co znamená 3. tisíciletí pro krize a pro management?" Hledání možných odpovědí by mělo přinést nový filozofický pohled na problematiku krizového řízení a bezpečnosti - unitární bezpečnost.

Jednání je rozděleno na přednáškovou a diskusní část. První dne je koncipován jako společný přednáškový pro všechny účastníky. Českou republiku budou zastupovat významní představitelé státní správy, armády a odborné veřejnosti.

Druhý den je diskusní. Účastníci (jako posluchači i přednášející) si mohou vybrat podle svého zájmu některou ze dvou následujících sekcí: "Krizové a havarijní plánování a řízení" a "Bezpečnost elektronického věku".

Slavnostní zahájení a úvodní slovo přednese rektor Vysoké školy pozemního vojska ve Vyškově plk. Prof. Ing. Ignác Hoza, CSc.

Další informace jsou na stránkách www.emergency.cz. nebo na e-mailové adrese: konference@tsoft.cz.

- mo -

URBIS 2002

V příštím roce se brněnský veletrh Urbis, který otevře své brány ve dnech 23. až 27. dubna 2002, stane fórem pro desítky domácích i zahraničních podniků vyrábějících zařízení a technologické celky pro města a obce včetně firem poskytujících finanční a jiné služby. Přípravy naznačují, že se na něm představí rostoucí počet vystavovatelů. Například letos mohli návštěvníci zhlédnout expozice 19 obcí a měst, napřesrok bude prezentovat svoje investiční záměry a průmyslové zóny již na 40 obcí a regionů. Pořadatelé veletrhu jim vycházejí vstříc, neboť za prvních devět čtverečních metrů plochy zaplatí jen 10 % z obvyklé ceny.

V Brně se rovněž uskuteční odborné semináře a konference, bude se opět pořádat celostátní kongres starostů a primátorů ČR. Význam veletrhu Urbis posiluje výhodné spojení s mezinárodním stavebním veletrhem IBF, který se bude konat ve stejném termínu. V jeho expozicích se zástupci obcí seznámí s novými trendy v bytové výstavbě a projekty na lepší využití starých průmyslových objektů.

- jb -

KAŽDÝ PÁTÝ

Největší platební systém na světě Visa International dosáhl celkový počet vydaných platebních karet Visa v ČR 2 milióny, což představuje nárůst o 31 % ve srovnání s rokem 2000. Kartu vlastní každý pátý občan. Bezhotovostní způsob placení používá držitel karty v průměru 28krát za rok, přičemž hodnota jedné elektronické transakce je 1930 Kč. Zvyšuje se i počet obchodů, kde lze platit kartou - počet nákupních středisek vzrostl na 29 tisíc.

- st -

Nová perspektiva

K politické, sociální a hospodářské soudržnosti by v rámci programu Interreg II C mělo přispět i šest projektů, jejichž garantem je Ministerstvo pro místní rozvoj. Za nejdůležitější považuje ministr pro místní rozvoj Petr Lachnit VISION PLANET, zaměřený na vypracování vizí a strategií územního rozvoje ve střední Evropě, oblasti Jadranu a na Balkáně. Jedním z dalších je projekt Modrý pás Labe, zaměřený na ekologii a turistiku, který je již před dokončením (viz Moderní obec číslo 8/2001).- ec -

Do Kalendáře

20. - 24. 11. AQUA-THERM PRAHA (Praha - Výstaviště) - mezinárodní odborný veletrh vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky

20. - 21. 11. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ (Přerov) - seminář, informace tel.: 0428/350 135, www.kkredit@seznam.cz

22. 11. KONZULTAČNÍ DEN - aktuální informace o změnách v místní kultuře v roce 2002 (Olomouc - informace IPOS-REGIS, www.ipos.cz)

22. - 24. 11. NISA SCHOLA (Liberec - Dům kultury) - veletrh vzdělávání

3.- 4. 12. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA A DAŇOVÉ PŘIZNÁNÍ OBCÍ (Čelákovice) - seminář, informace www.kkredit@seznam.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down