01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Otázka pro...

Otázka pro... RNDr. Pavla Poce, prvního zástupce starostky Mariánských Lázní CO ZNAMENÁ PRO MĚSTSKÝ ÚŘAD LIBERALIZACE POSKYTOVATELŮ TELEKOMUNIKAČNÍCH SLUŽEB? Naše rozhodnutí změnit poskytovatele telekomunikačních služeb souvisí se snahou řešit celý telekomunikační a datový systém s dlouhodobým...

Otázka pro...

RNDr. Pavla Poce,

prvního zástupce starostky Mariánských Lázní

CO ZNAMENÁ PRO MĚSTSKÝ ÚŘAD LIBERALIZACE POSKYTOVATELŮ TELEKOMUNIKAČNÍCH SLUŽEB?

Naše rozhodnutí změnit poskytovatele telekomunikačních služeb souvisí se snahou řešit celý telekomunikační a datový systém s dlouhodobým výhledem. To bude mít strategický význam pro zkvalitnění celého našeho městského informačního systému.

Vsadili jsme na přenos informací v podobě digitálních dat prostřednictvím virtuální sítě. Jedná se, velmi zjednodušeně řešeno, o novou technologii, která sjednocuje síť telefonní a internetovou. Klasické propojení metalickými nebo optickými kabely je rozšířeno o bezdrátový přenos dat prostřednictvím mikrovlnného spojení. Nad i pod naším městem se tak začíná rozprostírat virtuální síť, jejímž prostřednictvím nejsou propojena pouze jednotlivá pracoviště městského úřadu, ale i další městská zařízení a školy.

V oblasti hlasových služeb to prakticky znamená zvýšení kapacity linek a úsporu za úhradu telekomunikačních poplatků. V oblasti vnitřních počítačových sítí a internetu toto řešení umožňuje pevné, tedy trvalé připojení všech pracovišť a jejich počítačových stanic. Je to jeden z předpokladů pro úspěšné vyřizování agendy formou elektronické podatelny a pro zavedení systému elektronického podpisu.

Virtuální síť však nabízí i další možnosti rozšíření služeb, například zavedení bezpečnostního kamerového systému, evidenci docházky, pořádání videokonferencí, prostě využití všech možností, které digitální datové přenosy umožnují. S minimálními náklady tak máme i do budoucnosti zaručen maximální efekt.

Těch předností je prostě spousta, ale nejvíc mě těší, že dnes je ve všech mariánskolázeňských školách zaručen bezproblémový přístup k internetu. Pevné připojení a paušální sazba už nenutí učitele, respektive ředitele škol, aby žákům a studentům omezovali dobu pro jeho využití.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down