01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Účast veřejnosti

Účast veřejnosti Veřejnost ve Zlínském kraji se mohla aktivně zapojit do připomínkování sektorového operačního programu Cestovní ruch a lázeňství z hlediska jeho dopadu na životní prostředí. Materiál byl k dispozici v tištěné formě na odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu ve...

Účast veřejnosti

Veřejnost ve Zlínském kraji se mohla aktivně zapojit do připomínkování sektorového operačního programu Cestovní ruch a lázeňství z hlediska jeho dopadu na životní prostředí. Materiál byl k dispozici v tištěné formě na odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu ve Zlíně.

Lze se s ním seznámit rovněž elektronicky - přímo prostřednictvím internetové stránky předkladatele, tedy Ministerstva pro místní rozvoj ČR - na adrese www.mmr.cz.

Občané mohli své písemné náměty a výhrady podat na krajském odboru životního prostředí (v budově zlínského okresního úřadu na třídě Tomáše Bati). Eventuálně mohou připomínky adresovat koordinátorovi projektu - společnosti ECON se sídlem v Praze 4, Dědinově ulici číslo 2012, PSČ 148 00, e-mail: econ@volny.cz, a to až do 29. října.

Třebaže ministerský materiál, který předkládá státní koncepci rozvoje lázeňství a cestovního ruchu do roku 2006, budou rezortně posuzovat odborníci z krajských a okresních úřadů, laická veřejnost má příležitost prostudovat si jej a upozornit na určitá problematická místa.

"Pozorný občan, který dobře zná své prostředí, si může například všimnout, že navržené cyklostezky se křižují s frekventovanou hlavní silnicí nebo že vedou v blízkosti cenných zdrojů pitné vody. Zkrátka vše, co souvisí s cestovním ruchem a lázeňstvím z hlediska ochrany vody, ovzduší, krajinného rázu i takzvaného faktoru pohody, lze nyní z materiálu vyčíst a vyjádřit se k němu," sdělil vedoucí krajského odboru životního prostředí a zemědělství RNDr. Alan Urc.

Domnívá se dále, že problematika lázeňství může zajímat zejména občany Luhačovicka, Zlína - Kostelce a Ostrožské Nové Vsi.

"Celá oblast rozvoje cestovního ruchu představuje obrovský průmysl, který se teprve v našem kraji pozvolna probouzí, proto by jej veřejnost neměla nechat bez povšimnutí," míní vedoucí odboru.

Součástí procesu zveřejnění ministerské koncepce bylo šest seminářů pro veřejnost, které se uskutečnily v několika městech ČR. (například v Brně a v Šumperku).

- to -

INVESTICE V REGIONU

Téměř tři miliardy korun se chystá investovat do výroby stavebních desek společnost Kronospan. Ta spolu firmami Kronodoor a Kronomech zaměstnává na Jihlavsku v dřevařském průmyslu zhruba 600 pracovníků. Počet násobí tzv. druhotná zaměstnanost, především v těžbě dřeva a dopravě surovin - závod například již nyní pokrývá zhruba 60 - 70 % provozu jihlavského nádraží. Nosným produktem firmy je mj. výroba dřevotřískových desek, do jejího programu patří i výroba finálních produktů, jako jsou obkladové materiály, okenní parapety apod.

- ob -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down