01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dny evropského dědictví

Dny evropského dědictví Národní zahájení European Heritage Days (EHD) 2001 probíhalo 31. srpna - 1. září v Olomouci, obohaceno o program slavnostního vyhlášení zápisu Sloupu Nejsvětější Trojice na Seznam světového dědictví UNESCO. V České republice EHD probíhaly ve dnech 8. - 9. září. Podle...

Dny evropského dědictví

Národní zahájení European Heritage Days (EHD) 2001 probíhalo 31. srpna - 1. září v Olomouci, obohaceno o program slavnostního vyhlášení zápisu Sloupu Nejsvětější Trojice na Seznam světového dědictví UNESCO.

V České republice EHD probíhaly ve dnech 8. - 9. září. Podle katalogu, který vydalo Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHSČMS), ve 224 obcích 187 lokálních garantů otevřelo 692 památek a připravilo 78 celoměstských slavností a 208 doprovodných akcí v památkových objektech. Novinkou bylo zpřístupnění katalogu památek a akcí na internetových stránkách SHSČMS (adresa http://www.ehd.cz).

EHD 2001, jejichž národním garantem bylo jako tradičně Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, se konaly pod záštitou Jana Kavana, ministra zahraničních věcí, Pavla Dostála, ministra kultury, Petra Lachnita, ministra pro místní rozvoj, Ministerstva životního prostředí a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. - jk -

FOR ARCH 2001

Ve dnech 11. - 15. září proběhl na výstavišti v Praze Letňanech tradiční mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2001. Souběžně se konala výstava odborné literatury a časopisů Expert 2001. Stěžejním tématem byla široká problematika regenerace budov. Oproti minulým ročníkům se mimo jiné výrazně zvětšila plocha expozic. Veletrhu se zúčastnilo více než 1200 firem z ČR a dalších 17 především evropských zemí.

- nr -

PODPORA BYDLENÍ

Pro letošek má Státní fond rozvoje bydlení ve svém rozpočtu pro dotace na výstavbu obecních nájemních bytů 3,960 mld. Kč, z toho 960 mil. Kč na byty v domech s pečovatelskou službou. Finance, které by měly tento rozpočet naplnit a nejsou ještě plně k dispozici, mají být ve zbytku roku převedeny z Fondu národního majetku. V dalších letech bude stávající, již zastaralý program přímých dotací na výstavbu nájemních bytů postupně utlumen a nahrazen moderními programy umožňujícími získání levných úvěrů.

- vd -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down