01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Invex s novinkami

Invex s novinkami Brněnský mezinárodní veletrh informačních a komunikačních technologií INVEX přichází každý rok s něčím novým. Ani letošní, který se koná 15. - 19. 10. 2001, nebude výjimkou. Změn doznaly zejména speciální projekty. Job-Fair bude zaměřen na trh pracovních příležitostí v oboru...

Invex s novinkami

Brněnský mezinárodní veletrh informačních a komunikačních technologií INVEX přichází každý rok s něčím novým. Ani letošní, který se koná 15. - 19. 10. 2001, nebude výjimkou. Změn doznaly zejména speciální projekty.

Job-Fair bude zaměřen na trh pracovních příležitostí v oboru informačních a komunikačních technologií. Záměrem je spojit zájemce o práci v IT s firmami a personálními agenturami. Další novinkou je projekt Informační bezpečnost, na kterém se setkají mimo jiné zástupci NATO, Ministerstva obrany, Ministerstva vnitra nebo Úřadu pro ochranu osobních údajů. V přednáškových cyklech se bude diskutovat o zapojení IT do ochrany a obrany, ochraně osobních a firemních dat a zabezpečení přenosu utajovaných informací.

Pokračovat budou loňské úspěšné projekty E-zona či Start-Ups, i když rozšířené a modifikované podle toho, jak se vyvíjí obor informačních a komunikačních technologií. Kupříkladu o projekt E-zona letos projevili zájem všechny přední bankovní domy působící v naší republice. Rovněž o projekt Start-Ups, na kterém se potkávají dynamické začínající firmy se svými potencionálními investory a odborníky z oblasti managementu a rizikového kapitálu, je letos větší zájem. I doprovodný program doznal změn. Organizátorům se podařilo připravit akce, jejichž hlavním cílem je setkání předních manažerů IT firem s potencionálními zákazníky. Bude to například konference a semináře o zapojení informačních technologií do školství, státní správy a samosprávy nebo už zmiňované využití IT v obraně a ochraně. Konkrétně se jedná o setkání krajských hejtmanů, zástupců Ministerstva vnitra a manažerů IT firem, konferenci na aktuální téma "Projekt Internet do škol", workshop webmasterů obecních webů či panelová diskuze k "budování informační společnosti". Tato akce je součástí Slovenského dne - pod záštitou ministra hospodářství SR Lubomíra Haracha. Je to nová tradice, kterou letos INVEX zahajuje. V souvislosti s pokračující internacionalizací veletrhů bude vždy jeden den věnován setkání představitelů zahraničních zemí s čelními politiky na aktuální téma související s informačními a komunikačními technologiemi.

Význam veletrhu INVEX potvrzuje i pozornost, kterou mu věnují naši čelní vládní a političtí představitelé. Například předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Václav Klaus, místopředseda vlády Vladimír Špidla a rektor Masarykovy univerzity Jiří Zlatuška budou na zahajovací konferenci diskutovat na téma "Mění ICT politiku a společnost?".

- mo -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down