01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nabídka spolupráce

Nabídka spolupráce Na jednodenní návštěvu Hradce Králové zavítal koncem června velvyslanec Rakouské republiky Klaus Daublebsky. Schůzky na krajském úřadě se z české strany zúčastnili hejtman Pavel Bradík, jeho zástupce Vladimír Derner a radní Karel Klíma a Miloslav Plass. S rakouským velvyslancem...

Nabídka spolupráce

Na jednodenní návštěvu Hradce Králové zavítal koncem června velvyslanec Rakouské republiky Klaus Daublebsky. Schůzky na krajském úřadě se z české strany zúčastnili hejtman Pavel Bradík, jeho zástupce Vladimír Derner a radní Karel Klíma a Miloslav Plass.

S rakouským velvyslancem přijeli rada pro otázky práce a sociálních věcí, obchodní delegát a vojenský přidělenec.

Zástupce hejtmana Vladimír Derner o návštěvě řekl: "Pan velvyslanec navštěvuje kraje, aby měl představu o státu, kde zastupuje zájmy Rakouska a tuto představu si nemůže udělat jenom v Praze. Klas Daublebsky se zajímal především o stav krajské samosprávy v jejích počátcích. Dost obsáhle jsme diskutovali o možnostech spolupráce mezi Rakouskem a ČR republikou, konkrétně podniky a podnikateli v Královéhradeckém kraji."

Ke konkrétním oblastem možné spolupráce Vladimír Derner dodal: "Rakušané jsou na tom velmi dobře z hlediska technologií v oblasti v životního prostředí a mají zájem nabídnout spolupráci v tomto oboru. Jde o otázku čištění odpadních vod a likvidaci odpadů.

Pokud jde o likvidaci komunálního odpadu, je zřejmé, že současný stav v České republice, která se ubírá cestou skládkování, je nevyhovující a dlouhodobě neudržitelný. Velvyslanectví připravuje na letošní podzim nabídku těchto technologií pro NUTS 2, jíž je Královéhradecký kraj součástí. Má to být také nabídka spolupráce. Na tuto akci budou přizváni především podnikatelé z oboru.

Druhou stranu jsme informovali, že připravujeme prezentaci Královéhradeckého kraje v Grazu na podzimním veletrhu 4. října. Tuto prezentaci připravujeme ve spolupráci s Hospodářskou komorou Královéhradeckého kraje a Czech Trade."- lh -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down