01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Liberecký NisaInvest 2001

Liberecký NisaInvest 2001 Pro letošní 7. ročník veletrhu NisaInvest, který proběhne v říjnu v Liberci, je připraveno několik zásadních změn, které se odrazí i v ročnících následujících. Pořadatelstvím je pověřena Agentura regionálního rozvoje Liberec (ARR). Mediálním partnerem je Moderní obec. Na...

Liberecký NisaInvest 2001

Pro letošní 7. ročník veletrhu NisaInvest, který proběhne v říjnu v Liberci, je připraveno několik zásadních změn, které se odrazí i v ročnících následujících. Pořadatelstvím je pověřena Agentura regionálního rozvoje Liberec (ARR). Mediálním partnerem je Moderní obec.

Na základě návrhu statutárního zástupce hejtmana Libereckého kraje Ing. Luďka Suchomela dojde ke změně koncepce NisaInvestu. V letošním roce se bude jednat o přechodový ročník zaměřený především na pracovní setkání subjektů spolupracujících v rozvojové a investiční oblasti (představitelé samosprávy, státní správy a soukromých subjektů). Fórum bude složeno z řady workshopů se zajímavými tématy a konference.

Workshopy představují odbornou a pracovní část NisaInvestu. Zaměří se především na vzájemnou komunikaci a spolupráci mezi soukromými subjekty a státní správou a samosprávou v oblasti rozvoje a investic. Jedná se o zhruba 5 odborných sekcí, které mají různá témata (např. investice do infrastruktury, program rozvoje kraje, úvěry, investiční fondy, rizikový kapitál). Určeny jsou pro soukromé subjekty, stavební firmy, realitní kanceláře, zástupce měst a obcí.

V letošním roce bude v rámci NisaInvestu vyhlášena soutěž Projekt roku 2002 Libereckého kraje. V navrhovaném pojetí veletrhu je soutěž nosnou akcí a představuje prestižní část projektu.

Vyhlašovatelem soutěže bude Krajský úřad Libereckého kraje. Soutěž se týká projektů loňského roku v oblasti rozvoje (např. dům roku, developer roku, manager roku, obec Libereckého kraje). Akce bude otevřena pro regionální projekty soukromých firem, měst a obcí. Zúčastnit se mohou stavební, investiční a developerské firmy, města a obce. V tomto pojetí půjde o prezentací soutěžních projektů, investičních možností v regionu a potenciálních vystavovatelů.

Jednací místo jednotlivých workshopů je zároveň prezentací jejich garantujících partnerů a místem pro zasedání hodnotitelských komisí, které vyberou v jeden den vítězné projekty. Součástí letošního ročníku bude také oslava 150 let hospodářské komory na Liberecku. Pořádající Agentura regionálního rozvoje má s organizací obdobných akcí bohaté zkušenosti. Zaměřuje se zvláště na ty aktivity, jež přispívají k rozvoji regionu. Agentura nabízí městům a obcím poradenství, zpracování studií a projektů, dodavatelskou činnost a optimalizaci jejich financování včetně využití dotací. Jedná se o zabezpečení činností od rozhodování obce o dalším rozvoji, přípravy úvodních studií, projektů financování přes vyhledání investorů a dodavatelů, organizování veřejných soutěží, jejich zabezpečení a vyhodnocení až po marketingové služby.

ARR také spravuje Fond malých projektů programu Phare CBC. Zaměřuje se rovněž na malé a střední podnikatele. Spolu s Okresní hospodářskou komorou Liberec je hostitelskou organizací Euro Info Centra Liberec.

Jeho hlavní úkolem je podpora malého a středního podnikání, rozšiřování informací o programech a politice Evropské unie atd.

IDA SVOBODOVÁ,

Agentura regionálního rozvoje, s. r. o.

FOTO ARCHÍV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down